Raidījums "Tavs Auto TV" savā jaunākajā sižetā pastāsta par kādu interesantu spēkratu, kā nosaukumā ietverta abreviatūra PHEV. "Kia XCeed" modeļa nosaukumam pievienoto burtu salikuma atšifrējums ir pavisam vienkāršs – tas ir saīsinājums no angļu valodas vārdiem "plug-in", "hybrid", "eletric" un "vehicle", kas, tulkojot burtiski, latviski nozīmētu spraudņa hibrīda elektriskais automobilis.

"Kia XCeed PHEV" hibrīda sistēma kopumā attīsta 141 zirgspēku un apvieno 1,6 litru benzīna dzinēju (105 ZS), 45 kW elektromotoru, 8,9 kWh akumulatoru (sver 117 kg) un sešu pārnesumu divsajūgu automātisko pārnesumkārbu. No vietas līdz 100 km/h šis automobilis paātrinās 11 sekundēs un maksimāli sasniedz 188 km/h.

Tikai ar elektroenerģiju uzlādējamais hibrīds spējīgs nobraukt līdz 58 kilometru distanci. Ja akumulators nav tukšs, tad hibrīda režīmā šāds auto, pēc autoražotāja datiem, vidēji patērēs 1,7 litrus benzīna uz 100 km. Kā pārliecinājās "Tavs Auto TV", tad braucot hibrīda režīmā nepilnus 20 kilometrus no Rīgas Motormuzeja Mežciemā līdz tirdzniecības centram "Spice" Pārdaugavā, "Kia XCeed PHEV" vidēji patērēja 0,8 litrus benzīna uz 100 km.

"Kia XCeed PHEV" cena Latvijā ir no 39 990 eiro.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!