Foto: Publicitātes foto

"Lexus" kļuvis par visuzticamāko automobili kompānijas "J.D. Power and Associates" veiktajā pētījumā – ASV uz 100 pārdotajiem jaunajiem "Lexus" par kādu tehnisku kļūmi reģistrēti tikai 73 pieteikumi, kas ir labākais rādītājs nozarē.

Otra tehniski uzticamākā marka šajā pētījumā ir "Jaguar" (75 tehniskas kļūmes gadījumi uz 100 pārdotajiem auto), kam seko "Porsche" (75) un "Cadillac" (80). Piekto vietu šajā reitingā ieguvusi "Honda" (83), pēc kā seko tās meitas uzņēmums "Acura" (84), bet tā tiešais konkurents "Infiniti" ieguvis līdzīgu rezultātu (84). Astotajā vietā ir "Lexus" mātes uzņēmuma marka "Toyota" (88). Pirmo desmitnieku noslēdz "Lexus" tiešie konkurenti "Mercedes-Benz" (96) un "BMW" (97).

Savukārt visneuzticamākie automobiļi ir "smart" (151), "FIAT" (151) un "MINI" (139). Nedaudz labāku rezultātu sasniedzis "Volkswagen" (124) un "Mitsubishi" (124).

Visuzticamākais auto modelis izrādījies "Porsche 911" – 44 tehniskas kļūmes uz 100 spēkratiem. Kā norāda pētījuma autori, tas ir vislabākais rezultāts šī pētījuma vēsturē.

Vispozitīvāko uzticamības pieaugumu salīdzinājumā ar iepriekšējiem pētījumiem sasniedzis "Jaguar", "Porsche" un "Cadillac". Savukārt rezultāts ar negatīvu tendenci ir "MINI", "Chrysler", "Mercedes-Benz", "Ford" un "Subaru".

Auto industrijas vidējais rādītājs uzlabojies par pieciem procentiem salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu. Tomēr pasliktinājusies (par 8%) ir automobiļu multimediju un navigācijas sistēmu uzticamība.

Pētījumā tika pārbaudīti 74 tūkstoš amerikāņu jauno automobiļu servisa dati.

"Lexus" līderību šajā reitingā notur jau otro gadu pēc kārtas. Interesanti, ka "Lexus" kā uzticamākais "J.D. Power and Associates" pētījumā tika atzīts 14 gadus pēc kārtas – līdz 2009. gadam. Tomēr pirms trim gadiem šajā reitingā japāņus apsteidza "Buick" un "Jaguar", bet gadu vēlāk – "Porsche" un "Lincoln".

Foto: Publicitātes attēli

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!