Foto: Twitter.com/TxDOTAustin

Pamatīgs sniegputenis bija paralizējis ASV Teksasas štatu – vietējās varasiestādes nespēja tikt galā ar tā sekām, kā rezultātā uz ceļiem valdīja haoss.

Par sniega kupenām bija pārvērtušies ne tikai autoceļi, bet arī ietves, kā rezultātā gājēji bija spiesti meklēt alternatīvus pārvietošanās ceļus. Turklāt štata vadībai nav tik daudz sniega tīrīšanas tehnikas, lai operatīvi novērstu haosu.

Teksasas transporta departaments publicējis fotoattēlu, kas pagājušonedēļ uzņemts uz I-35 automaģistrāles netālu no Ostinas. Tajā iemūžināti trīs cilvēki, kuri iet pa ātrgaitas šoseju, kamēr tiem garām brauc automobiļi. Štata vadība aicina iedzīvotājus nestaigāt pa automaģistrāli un vispār pēc iespējas minimizēt pārvietošanas, kamēr komunālie dienesti cīnās ar sniega tīrīšanu un izvešanu no autoceļiem un ietvēm.

Bezprecedenta ziemas laika apstākļi pārslogojuši štata elektrotīklu, liekot enerģētikas uzņēmumiem ieviest elektrības padeves pārtraukumus, lai varētu nodrošināt kritiskās infrastruktūras, piemēram, slimnīcu un ūdens attīrīšanas iekārtu uzturēšanu.

Aizvadītajā nedēļa Teksasā gaisa temperatūra noslīdējusi līdz pat -18 grādiem pēc Celsija.

Zemā gaisa temperatūra ir izraisījusi arī ūdensvadu plīšanu, neskatoties uz dažu māju īpašnieku mēģinājumiem izolēt tos no aukstuma, izmantojot segas.

Ekstremālie laikapstākļi turpinājās līdz nedēļas nogalei, pēc kā gaisa temperatūra dienā šīs nedēļas sākumā atkal sasniedza +20 grādus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!