Foto: Publicitātes foto

Autoražotājs "Tesla" apsver vairāku savu elektroauto tehnoloģiju patentu publiskošanu, lai tādējādi paātrinātu nozares attīstību, atklājis uzņēmuma vadītājs Īlons Masks.

Intervijā BBC Masks norāda, ka vēlas nojaukt tehnoloģiskos ierobežojumus, kas traucē arī citiem attīstīt elektroauto. "Mēs nevēlamies izlauzt ceļu caur džungļiem tad aiz sevis atstāt kājnieku mīnas," viņš saka.

Šonedēļ notikušajā "Tesla" akcionāru sapulcē Masks mīklaini jau pieminējis šos plānus, pasakot, ka lai paātrinātu elektonisko automašīnu attīstību, ""Tesla" spēlējas ar kaut ko ļoti svarīgu, kas varētu būt pat nedaudz pretrunīgi attiecībā uz "Tesla" unikālajiem patentiem."

Šonedēļ Lielbritānijā pārdošanā nonāca arī pirmie "Tesla Model S". To cena ir aptuveni 90 000 eiro un pēc vienas uzlādēšanas reizes tie spēj veikt aptuveni 480 kilometrus.

Pērn uzņēmums pārdevis 22 500 auto un šogad vēlas pārdot 35 000. Pēdējā gada laikā "Tesla" akciju vērtība kāpusi par 112%.

Kompānija, kura paziņojusi, ka vēlas radīt elektroauto, kas ir labāka par jebkuru benzīna dzinēja auto, gan tiek kritizēta par kļūdainu maksimālās kilometrāžas noteikšanu, kā arī vairākiem gadījumiem, kad baterijas dēļ auto ir aizdedzies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!