Foto: Publicitātes foto

Eiropā uzsākta atjauninātā "Nissan Leaf" elektromobiļa tirdzniecība, kuru papildinājusi modifikācija ar 30 kWh akumulatoru, kas ļauj bez atkārtotas uzlādes nobraukt līdz pat līdz pat 250 kilometru distanci. Šādā versijā "Nissan Leaf" cena Latvijā ir no 38 660 eiro (ieskaitot PVN). Savukārt standarta modifikācija ar 24 kWh akumulatoru maksās par trim tūkstošiem lētāk.

"Nissan Leaf" ar 30 kWh akumulatoru ar vienu uzlādes reizi var nobraukt par 26 procentiem lielāku attālumu nekā iepriekšējā "Leaf" versija. Rezultātā elektromobiļa masa pieaugusi par 21 kilogramu, tomēr automobiļa gabarīti saglabāti līdzšinējā apmērā. Atgādinām, ka līdz šim "Nissan Leaf" ar vienu uzlādi spēja nobraukt līdz 199 km distanci.

Jaunā akumulatora veiktspējas pamatā ir atjaunināta iekšējā uzbūve un ķīmiskie procesi. Oglekļa, slāpekļa un magnija ieviešana elektrodos uzlabo veiktspēju, bet ieguvumus vēl vairāk papildina izmaiņas akumulatora elementu izvietojumā. "Nissan" ir tik pārliecināts par jaunā akumulatora veiktspēju un uzticamību, ka sniedz tam astoņu gadu vai 160 000 km garantiju.

Tieši tāpat kā pašreizējam "Nissan Leaf", klienti varēs veikt akumulatoru uzlādi mājās, sabiedriskajās uzlādes stacijās vai ātrās uzlādes stacijās (3 fāzu, 400V).

Viena no "Leaf" noderīgākajām īpašībām ir iespēja tā īpašniekam ar "NissanConnect EV" palīdzību kontrolēt automobili attālināti. Izmantojot viedtālruņa telemātikas funkciju, "Leaf" vadītājs var pārbaudīt sava elektroautomobiļa uzlādes līmeni un uzsildīt automobiļa salonu aukstos ziemas rītos attālināti.

Viens no daudzajiem jaunās "NissanConnect EV" sistēmas uzlabojumiem ir jauna uzlādes karte, kas parāda uzlādes stacijas un to statusa atjauninājumus reālā laikā. Tā ir integrēta jaunākās paaudzes "NissanConnect EV" infoizklaides sistēmā, nodrošinot pilnīgi atjauninātu navigācijas sistēmu, atgādinājumus par tehniskajām apkopēm un automobiļa atrašanas funkciju.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!