Foto: Publicitātes foto

"Subaru Forester", kas nesen ieguva "Latvijas Apvidus auto 2016" titulu konkursā "Latvijas Gada auto", jau vairākus gadus ir viens no visvairāk pārdotajiem apvidus automobiļiem Baltijas valstīs. Šogad "Forester" ir veikti uzlabojumi, kuru ietvaros ir atjaunināta āriene un salons. Pirmie 2016. gada "Forester" modeļi jau ir pieejami Latvijā.

"Subaru" pamatvērtība jau daudzus gadus ir unikālais boksermotors un pastāvīgā pilnpiedziņa. Atjauninātais 2016. gada "Forester" saglabā visas labi pazīstamās un tradicionālās "Subaru" vērtības, kā arī piedāvā jaunus kvalitāti un komfortu paaugstinošus risinājumus.

Atjauninātajam "Forester" ir jauns priekšdaļas dizains ar "Bi-LED" lukturiem un integrētiem dienas gaitas lukturiem. Papildus tam "Forester" tagad ir aprīkots ar pagrieziena apgaismošanas lukturiem, kas reaģē uz stūres kustību un izgaismo grūti pārredzamās zonas manevrējot. Automobilim ir pieejami arī jauna dizaina 17 un 18 collu vieglmetāla diski.

Visu "Forester" versiju standarta aprīkojumā ietilpst kruīza kontrole, VDC stabilitātes un vilces kontrole, "Bluetooth" sistēma, priekšējā un aizmugurējā vējstikla apsilde un bezmaksas apkopes trīs gadu garumā.

Jaunums pamata aprīkojumā ir elektriski apsildāms stūresrats un priekšējie un aizmugures sēdekļi. "XE" versijas pamata aprīkojumā tagad ietilpst navigācijas sistēma ar skārienjutīgu ekrānu, visiem modeļiem ar ādas salonu tagad ir sēdekļu elektroniskās atmiņas funkcija.

"Subaru Forester" ir arī "X-Mode" palīgsistēma braukšanai bezceļa apstākļos; tā ir daļa no pamataprīkojuma lielākajai daļai modeļu ar "Lineartronic" automātisko transmisiju. "X-Mode" palīgsistēma braukšanai bezceļa apstākļos regulē dzinēja reakciju, uzrauga simetrisko pilnpiedziņu kopā ar bremžu un vilces kontroles sistēmām, lai paaugstinātu saķeri sarežģītos braukšanas apstākļos.

Kā apgalvo ražotājs, "Forester" ir kļuvis ievērojami klusāks, ir samazināts riteņu, pretvēja un dzinēja trokšņa līmenis. Klusāka esot kļuvusi arī uzlabotā balstiekārta, braucot pa nelīdzenumiem.

Neskatoties uz to, ka 2016. gada modelis ir uzlabots un daudz bagātīgāk aprīkots, "Forester" bāzes cena paliek tādā pašā līmenī kā līdz šim – sākot no 24 tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!