Foto: Publicitātes foto

Latvijā uzsākta jaunās paaudzes "Lexus RX" apvidus automobiļa tirdzniecība. Automobiļa cena ir no 55 990 eiro, portālu "Delfi" informēja markas importētājs Baltijā. Savukārt modifikācija ar hībrīda spēka agregātu maksās no 64 550 eiro.

Jaunā "Lexus RX" dizains ieturēts markas jaunāko modeļu, īpaši gabarītos mazākā "NX" apvidnieka stilā. Automobilim ir milzīgs radiatora dekoratīvais režģis, diožu lukturi, kā arī 20 collu riteņi (par papildus samaksu) līdzšinējo 19 collu vietā.

Jaunā apvidus automobiļa interjerā ir multimediju sistēma ar 12,3 collu ekrānu, aizmugurējo sēdekļu apsilde, panorāmas stikla jumts, kā arī 11,6 collu ekrāni aizmugurē sēdošo pasažieru ērtībām.

"Lexus" norāda, ka jaunā "RX" virsbūve un šasija ir stingrāka nekā priekštecim, turklāt uzlabota ir arī salona skaņas izolācija. Pirmo reizi "Lexus RX" būs pieejams ar adaptīvajiem amortizatoriem.

Bāzes versijā "Lexus RX 200t" apvidnieks aprīkots ar divlitru turbopūtes benzīna dzinēju. Savukārt "Lexus RX 450h" hibrīda spēka agregāts apvieno 3,5 litru V6 benzīna dzinēju un divus elektromotorus, kas kopumā attīsta 313 zirgspēku jaudu. Ražotāja norādītais vidējais degvielas patēriņš šai versijai ir 5,3 litri benzīna uz 100 km.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!