Foto: EPA/Scanpix/LETA

Tokijas prokuratūra piektdien atkārtoti apcietināja bijušo Japānas autobūves uzņēmuma "Nissan Motor" padomes priekšsēdētāju Karlosu Gosnu saistībā ar jaunām apsūdzībām finanšu pārkāpumos, tādējādi sagraujot viņa cerības uz priekšlaicīgu atbrīvošanu.

Gosns Japānā tika aizturēts 19. novembrī saistībā ar iespējamiem finanšu noziegumiem un viņam tika noteikts drošības līdzeklis apcietinājums. Viņš tika aizturēts saistībā ar aizdomām, ka Gosns piecu gadu laikā līdz 2015. gada martam nav deklarējis aptuveni piecu miljardu jenu (38,8 miljoni eiro) ienākumus.

Šonedēļ gan izskanēja informācija, ka piektdien viņš varētu tikt atbrīvots pēc tam, kad tiesa pārsteidzošā kārtā noraidīja prokuratūras prasību pagarināt viņa apcietinājumu, lai veiktu papildu nopratināšanu.

Taču tā vietā, lai atbrīvotu pret galvojumu, Gosns piektdien tika atkārtoti apcietināts saistībā ar jaunām aizdomām par finanšu pārkāpumiem, kas ietver 1,85 miljardu jenu (14,6 miljonu eiro) zaudējumu pārskaitīšanu "Nissan" no viņa paša aktīvu pārvaldības fonda.

Šis jaunais apcietinājums sniedz izmeklētājiem laiku 48 stundas, lai Gosnu nopratinātu saistībā ar jaunajām apsūdzībām. Japānas likumdošana paredz, ka pēc tam izmeklētājiem ir tiesības pieteikties uz apcietinājuma pagarinājumu par 20 dienām, lai veiktu izmeklēšanu.

Saistībā ar ienākumu nedeklarēšanas skandālu Gosns atbrīvots gan no "Nissan", gan "Mitsubishi Motors" padomes priekšsēdētāja amata. "Renault" vadītāja amatu Gosns ir saglabājis, tomēr viņam iecelts vietnieks uzņēmuma vadīšanas nodrošināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!