Foto: Publicitātes foto

Projektā "Patriot-2020" jeb iepriekš jau izziņotā "Toyota Land Cruiser" apvidnieka krievu konkurenta izstrādē tiks ieguldīti septiņi miljardi rubļu (95 miljoni eiro), tikšanās laikā ar apgabala vadību, stāstot par rūpnīcas plānoto attīstību, atklājis Uļjanovskas autorūpnīcas (UAZ) ģenerāldirektors Adiļs Širinovs.

Pie "Land Cruiser" konkurenta izstrādes strādās arī Centrālais zinātniskās pētniecības automobiļu un dzinēju institūts (NAMI).

Lai veicinātu pieprasījumu pēc Krievijā ražotajiem apvidniekiem, jau šogad UAZ plāno izgatavot trīstūkstoš "Patriot" modeļa vienību, kas aprīkotas ar automātisko pārnesumkārbu.

Neskatoties uz optimistiskajām prognozēm par autoražotāja attīstības tempiem, UAZ turpina jūlijā uzsākto brīvprātīgo programmu darbiniekiem, kuri paši ir gatavi pamest šo darba devēju. Brīvprātīgi pametot darbu UAZ rūpnīcā, strādnieks saņem kompensāciju trīs mēnešalgu apmērā. Pagaidām UAZ neatklāj, no cik lielas personāla daļas plāno atbrīvoties, tomēr neslēpj, ka līdz augusta sākumam brīvprātīgi aizgāja vairāk nekā 100 darbinieku.

Jau rakstījām, ka UAZ paziņojis par plānu izstrādāt konkurentu "Toyota Land Cruiser" apvidniekam, kas būtu tikpat izturīgs un praktisks, bet tajā pašā laikā arī krietni lētāks. Šāds modelis UAZ ir nepieciešams, lai spētu konkurēt ar ķīniešu agresīvo ofensīvu šajā segmentā. "Land Cruiser" krievu analogs maksātu pusotru miljonu rubļu (20 tūkstošus eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!