Foto: Publicitātes foto

Gan Dienvidkorejas autoražotājs "Hyundai", gan japāņu "Toyota" šodien paziņojuši, ka katrs strādā pie sava automobiļu mākslīgā intelekta projekta. Tas ļaus nākotnes spēkratiem komunicēt ar mākoņservisiem un apstrādāt lielus datu masīvus.

Automobiļu mākslīgais intelekts nepieciešams, pirmkārt, drošai autopilota sistēmas darbībai – ar ievākto un apstrādāto informāciju automobilim ir "jājūt" pārējie ceļu satiksmes dalībnieki. Datus par automobiļu atrašanās vietu apstrādās vienotā datucentrā. Kompānijai "Toyota" šajā projektā talkā nāk arī tehnoloģiju gigants "Microsoft" (ar mākoņservisu "Azure").

Ar kādiem IT nozares pārstāvjiem sadarbosies "Hyundai", pagaidām netiek precizēts. Tāpat dienvidkorejiešu autoražotājs nav atklājis finanšu apjomu, kādu plāno investēt šajās tehnoloģijās. "Toyota" gan paziņojusi, ka tuvāko piecu gadu laikā savā automobiļu mākslīgā intelekta projektā ieguldīs miljardu dolāru (878 miljonus eiro).

"Toyota" prognozē, ka automobiļi ar šādu pilnvērtīgu autopilota sistēmu uz ceļiem nonāks ap 2020. gadu. "Hyundai" savu termiņu taustāmam rezultātam šajā jomā nav nosaucis.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!