Aizvadītajā nedēļas nogalē naktī uz sestdienu Ādažos notika traģiska avārija, kurā gāja bojā vietējās pašvaldības policijas automobiļa vadītājs un vēl tika ievainoti divi cilvēki. Lai arī soctīklos un medijos nonāca aculiecinieka video ar īsu fragmentu, kurā redzams pats avārijas brīdis, tagad internetā nonācis arī notikuma aculiecinieka pilnais video ieraksts, kas sniedz plašāku ieskatu grāvī ieslīdējušā autobusa evakuācijas vietā. Brīdinām, ka tajā dzirdama nenormēta leksika!

Piektdien no rīta, 21. janvārī, Tallinas šosejas 11. kilometrā no ceļa braucamās daļas grāvī bija ieslīdējis satiksmes autobuss ar pieciem pasažieriem, no kuriem četri tika sveikā ar izbīli, bet viens tika hospitalizēts. Piektdien pulksten 11 no rīta ar fotogrāfijām par avarējušo autobusu soctīklos bija publicējusi pati Ādažu novada pašvaldības policija.

Ņemot vērā, ka pa dienu uz Tallinas šosejas ir intensīva satiksme, autobusa glābšanas darbi tika atlikti uz vēlu vakaru, kad satiksmi attiecīgajā posmā var slēgt un transporta plūsmu novirzīt pa veco Carnikavas šoseju.

Aculiecinieka pilnajā video ierakstā, kas ir kopumā sešas minūtes garš un izskatās samontēts no četriem atsevišķiem fragmentiem, ieskaitot līdz traģiskās avārijas brīdim, redzams, ka pirms autobusa evakuācijas darbu uzsākšanas policija bloķēja satiksmi abos virzienos. Video 52. sekundē ir redzamas divas policijas ekipāžas un dzirdams, kā autoevakuatora darbinieks pienāk pie kolēģa un krievu valodā saka "viņi tagad tur brauks un noslēgs ceļu, piezvanīs, kad automašīnu nebūs".

Šoseja tika noslēgta posmā no Ādažu muižas līdz Gaujas tiltam, bet transportlīdzekļu satiksme novirzīta pa veco Carnikavas šoseju. Arī video no minūtes un sešām sekundēm dzirdams, kā filmētājs saka "šoseja uz vienu pusi – tukša; un uz otru pusi – arī tukša līdz pat zilajām (policijas) gaismām".

"Sagaidījām zvanu no vienas no ekipāžām, ka ceļš ir slēgts un ka varam sākt strādāt. Evakuatori bija pamanāmi aptuveni no kilometra, jo ceļš ir taisns un posms pārredzams. Turklāt evakuatoriem bija ieslēgts viss apgaismojums un bākugunis, bet darbinieki strādāja atstarojošajās vestēs – viņus nevarēja nepamanīt!" TV3 raidījumam "Degpunktā" komentēja autoevakuācijas uzņēmuma pārstāvis.

No ceļa posma norobežošanas līdz traģiskajam negadījumam pagāja aptuveni 15 minūtes. Pa to laiku autoevakuācijas darbinieki bija paspējuši pie autobusa pieāķēt troses un sākt to vilkt. Lai pabeigtu darbu, bija nepieciešamas vēl aptuveni 15 minūtes.

"Policijas ekipāža, kas strādāja pie Gaujas tilta, nezināmu iemeslu dēļ pameta savu posteni un pa Carnikavas ceļu aizbrauca pie saviem kolēģiem Ādažu pusē. Tur viņi pavadīja aptuveni piecas minūtes. Savukārt no Ādažu puses uz savu sākotnējo posteni viņi nolēma atgriezties nevis pa Carnikavas ceļu, bet pa tiešo – pa slēgto ceļa posmu," situāciju turpina skaidrot autoevakuācijas uzņēmuma pārstāvis.

Diemžēl Ādažu novada pašvaldības policijas priekšniekam Oskaram Feldmanim darba dienas laikā neizdevās atzvanīt portālam "Delfi", lai apstiprinātu vai noliegtu šo versiju.

"Cilvēks, kuram uztriecās virsū, stāvēja aiz evakuatora – sānos. Viņu aizsvieda 20 metrus tālāk. Darbiniekam ir lauzta kāja, bet nevienu brīdi viņš nebija zaudējis samaņu – šobrīd joprojām atrodas slimnīcā," rezumē autoevakuācijas uzņēmuma pārstāvis.

Jau vēstījām, ka naktī no piektdienas uz sestdienu, 22. janvārī, pulksten 1.27 Ādažu novada pašvaldības policijas "Škoda" spēkrats uzbrauca autoevakuatora izlaistam kāpslim, pēc kā automobilis atdūrās pret nostieptajām metāla trosēm. Patruļmašīnas vadītājs gāja bojā notikuma vietā, bet divi cietušie – policijas auto blakussēdētājs un autoevakuatora darbinieks – tika nogādāti medicīnas iestādē.

Valsts policija (VP) par notikušo ir sākusi kriminālprocesu un izmeklēšanā skaidro visus negadījuma apstākļus, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Līna Kaļķe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!