Foto: Sadursme.lv

Pašvaldības policisti, kuri janvāra nogalē bija iesaistīti traģiskajā avārijā Ādažos, iespējams, bija alkohola reibumā, trešdien, 2. februārī, atsaucoties uz tās rīcībā esošo informāciju, vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Kā ziņots, naktī no piektdienas uz sestdienu, 22. janvārī, pulksten 1.27 notika traģisks negadījums Ādažos – "Škoda" spēkrats uzbrauca autoevakuatora izlaistam kāpslim, atdūrās pret nostieptajām metāla trosēm. Ādažu novada pašvaldības policijas "Škoda" patruļmašīnas vadītājs gāja bojā notikuma vietā, bet divas personas tika nogādātas medicīnas iestādē.

LTV trešdien vēsta, ka avārijā iesaistītais pašvaldības policists, kurš avārijas brīdī sēdējis pasažiera sēdeklī, bijis alkohola reibumā. Policijas pārstāve Nataļja Kovaļova LTV apstiprinājusi, ka avarējušā auto pasažieris – pašvaldības policists – bijis reibumā.

Viņš jau uzrakstījis atlūgumu, tādā veidā, iespējams, izvairoties no nopietnākām sekām par darba pienākumu pildīšanu alkohola reibumā, ziņo LTV.

Savukārt par bojāgājušo pašvaldības policistu ekspertīzes slēdziena vēl nav, tas tiek gaidīts mēneša laikā, atzīmē LTV.

LTV vēsta, ka šī avārija tiek izmeklēta nevis kā parasts satiksmes negadījums, bet gan kā nopietns satiksmes incidents, kas radies, iespējams, vairāku likuma pārkāpumu rezultātā.

Negadījumā cietušais vīrietis, kurš piedalījās autobusa evakuācijā, joprojām ārstējas slimnīcā.

"Delfi" jau rakstīja, ka internetā nonācis arī aculiecinieka video un fotogrāfijas ar avārijas brīdi. Kā redzams video, autoevakuators Ādažos bija ieradies, lai palīdzētu izvilkt grāvī ieslīdējušu autobusu.

Šim nolūkam autoevakuators bija novietots braucamās daļas otrajā pusē un troses bija novilktas pār ceļu līdz autobusam, lai to izvilktu no grāvja.

Lai arī notikuma vieta naktī bija salīdzinoši labi izgaismota, "Škoda" autovadītājs acīmredzot troses nepamanīja un pirms negadījuma vietas pat nepiebremzēja. Kā redzams video, tobrīd "Škoda" automobilim, kas patiesībā ir Ādažu novada pašvaldības policijas patruļmašīna, bija iedegtas bākugunis, bet sirēnas nebija dzirdamas. Līdz pat pēdējam brīdim pie autoevakuatora strādājošie neticēja, ka "Škoda" vadītājs nebremzēs.

Valsts policija pašlaik skaidro negadījuma apstākļus.

Aculiecinieka pilno video ierakstu un autoevakuācijas uzņēmuma pārstāvja versiju par notikušo var aplūkot, klikšķinot šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!