Foto: Shutterstock

Lai pēc iespējas efektīvāk reaģētu uz notiekošo valsts autoceļu tīklā, līdzās sociālajiem tīkliem un informatīvajam tālrunim VAS "Latvijas Autoceļu uzturētājs" (LAU) pievienojis jaunu komunikācijas kanālu – aplikāciju "Waze", ar kuras palīdzību turpmāk ikviens varēs ērti informēt par notiekošo uz valsts autoceļiem, kā arī redzēt aktuālāko informāciju.

Tā kā LAU apstrādā ziņojumus, kas atbilst autoceļu uzturēšanas darbu specifikai, iesniedzot ziņojumu aplikācijā "Waze", svarīgi norādīt konkrētu bīstamības tēmu jeb apakšsadaļu. Pašlaik "Waze" piedāvā trīs bīstamības sadaļas, no kurām katrai ir savas apakšsadaļas. Ziņojumu apakšsadaļas, kuras izvērtē LAU, ir "uz ceļa" (šķērslis, bedre, sabraukts dzīvnieks), "ceļa malā" (pazudusi ceļazīme) un "laika apstākļi" (ledus, plūdi).

Informācijai, kas tiks iesniegta "Waze", sekos līdzi LAU klientu atbalsta dienests un VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) satiksmes informācijas centrs, bet tālāk šī informācija tiks nodota atbildīgajām struktūrvienībām iesniegtās informācijas pārbaudei. Ja nepieciešams, pēc autoceļu apsekošanas tiks uzsākts darbs pie neatbilstību novēršanas normatīvo aktu noteiktajā kārtībā un termiņos.

"Waze" ir bezmaksas navigācijas rīks, kas analizē aktuālo informāciju par lietotāju braukšanas ātrumu un atrašanās vietu, kā arī izvērtē lietotāju pievienotos ziņojumus par satiksmes plūsmu un citām ikdienas aktualitātēm uz ceļa, kā rezultātā tas lietotājiem spēj piedāvāt maršrutēšanu un tiešsaistes datus par satiksmi. "Waze" publicētā informācija par bīstamām situācijām uz ceļa LAU rīcībā nonāks programmas "Connected Citizens" ietvaros.

Atgādinām, ka autoceļu uzturēšanas darbiem tiešsaistes režīmā var sekot līdzi arī LVC mājaslapas kartē (www.lvceli.lv). Tāpat par ceļu stāvokli aicina informēt LVC, zvanot pa diennakts bezmaksas tālruni 80005555. Ja uz autoceļa izveidojusies bīstama situācija, tieši zvans LVC ir operatīvākais veids informācijas nodošanai.

LAU veic gandrīz 200 dažādus ikdienas uzturēšanas darbus uz valsts autoceļiem. Uzturamo valsts autoceļu kopgarums ir vairāk nekā 20 000 km, no tiem 9092 km autoceļu ir ar melno segumu un 10 989 km ir grants autoceļu. LAU veic ikdienas uzturēšanas darbus arī uz vairāk nekā 900 tiltiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!