Foto: Publicitātes foto

Uļjanovskas autorūpnīca (UAZ) atjaunos savu apvidus automobiļu eksportu uz Itāliju. UAZ pikaps jau ir sertificēts Itālijas tirgum. Ar šo krievu spēkratu importu Itālijā nodarbosies kompānija "C&P Motor Group".

UAZ ieguvis tiesības piegādāt salīdzinoši mazas partijas piegādes tiesības – līdz tūkstoš automobiļu. Saskaņā ar Itālijas likumiem sertifikācijas procedūra tādā gadījumā ir atvieglinātiem noteikumiem.

Itālijas tirgum tiks piedāvāti UAZ apvidus automobiļi ar "ZMZ 409" motoru – 2,7 litru benzīna agregātu, kas attīsta 135 zirgspēku jaudu. Pēc automobiļu nonākšanas Itālijā importētājs tos aprīkots ar "Lovato" gāzes sistēmu, kas ļaus panākt UAZ izplūdes gāzu atbilstību "Euro 6" normām.

Uz Itāliju plānots eksportēt ne tikai UAZ pikapu, bet vēl arī "Patriot" un "Hunter" modeli, kā arī kravas versiju "Profi".

Starp citu, šī nebūs pirmā reize, kad UAZ apvidnieki tiek piedāvāti Itālijas tirgum. Vēl padomju laikā – 70. un 80. gados – tos Itālijā ne tikai tirgoja oriģinālā izpildījumā, bet arī vietējais importētājs tos mēdza aprīkot ar "Peugeot" vai FIAT benzīna motoru. Periodā no 1973. līdz 1999. gadam Itālijā tika realizētas 6662 vienības UAZ automobiļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!