Foto: Publicitātes foto
Uļjanovskas Automobiļu rūpnīca (UAZ) pārtrauks apvidus automobiļa "Hunter" ražošanu, jo pakāpeniski pēc tā krītas pieprasījums. Plānots, ka šis modelis tiks ražots vēl līdz 2015. gada beigām.

UAZ vadība uzskata, ka pieprasījums pēc "Hunter" jeb uzlabota klasiskā "bobika" krītas, jo pricējie priekšroku dod modernākam, 2005. gadā ieviestajam "UAZ Patriot" modelim. Pat UAZ direktors medijiem atzinis, ka "Hunter" modelis ir jau morāli novecojis.

Kā atklāj autoražotājs, tad "UAZ Hunter" pircēji līdz šim pamatā bijuši mednieki un makšķernieki. Automobilim ir pirmšķirīga apvidus pārgājība un samērā viegls remonts. Tomēr šis spēkrats nav komfortabls braukšanai pilsētas satiksmē, kas modernākajam "Patriot" modelim tikmēr ir priekšrocība.

Šobrīd "UAZ Hunter" ir pieejams ar kādu no diviem motoriem – 2,7 litru benzīna agregātu, kas attīsta 128 zirgspēku jaudu vai 2,2 litru dīzeļdzinēju ar 114 ZS. Krievijas tirgū šis modelis maksā no 479 950 rubļiem (9 710 eiro). Versija ar dīzeļmotoru ir par nepilnu pusotru tūkstoti eiro dārgāka.

"UAZ Hunter" ražošanā ir no 2003. gada un tā ir vēl no 1971. gada pazīstamā "UAZ 469B" apvidnieka modernizētā versija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!