Foto: LETA

Internetā plaši apspriestajā radio intervijā, kurā Uģis Vītols četras minūtes nespēja noformulēt nevienu teikumu, patiesībā sabiedrībā pazīstamais "Provento" direktors piedzīvoja mikroinsultu, portālam "Delfi" apstiprināja Uģis Vītols.

Tūlīt pēc intervijas viņš ar neatliekamās medicīniskās palīdzības ekipāžu tika nogādāts slimnīcā, kur šī diagnoze tika arī apstiprināta. Noklausoties šo radio interviju, Vītola ilggadējais kolēģis un draugs Arnis Blodons bijis pirmais, kurš zvanījis un prasījis: "Vecīt, kas ar tevi notika!?"

"Ko tādu es piedzīvoju pirmo reizi mūžā – tā ir drausmīga sajūta! Ļoti šausmīga sajūta! Ticiet man, es nevienam ko tādu nenovēlētu!" tās dienas notikumus atceras Vītols. "Es deviņus gadus savulaik vadīju lietoto auto rubriku raidījumā "TV Motors", man nekad nav bijis problēmu runāt nedz mikrofona priekšā, nedz ar medijiem pa tālruni. Kāds vēl tur uztraukums varēja būt!?"

"Es spēju argumentēt, un man, protams, vienmēr par notikumiem lietoto automobiļu tirgū ir bijis viedoklis un nekādu problēmu tajā dalīties ar citiem. Tie, kuri mani pazīst vai vismaz kādreiz ir redzējuši televizorā, sapratīs, ka šādā situācijā, kāda bija radio intervijas gadījumā pa tālruni, kaut kas pagalam nav kārtībā! Līdz šim tā nekad nebija noticis," skaidro Latvijas Lietoto automobiļu tirgotāju asociācijas prezidents.

Uģim Vītolam šogad aprit 54 gadi. Ar ģimeni un kolēģiem, "savelkot bildi kopā", secinājis, ka līdz mikroinsultam nonācis pārlieku lielā stresa dēļ, kādu piedzīvo pēdējo nedēļu laikā. Ļoti īsā termiņā – viena mēneša laikā – "Provento racing team" komandai, kurā startē Uģa Vītola dēls Roberts, jāsagatavo pilnvērtīgs sacīkšu automobilis 15. oktobrī trasē "333" notiekošajam Latvijas Rallijkrosa kausa šīs sezonas noslēdzošajam posmam. Stress pagaidām nav pilnībā pārvarēts, jo sacīkšu automobilis vēl nav gatavs.

Portāls "Delfi" atvainojas Uģim Vītolam un viņa ģimenei par sagādātajām neērtībām, iepriekš publicējot minētās radio intervijas audio ierakstu, un novēl drīzu atveseļošanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!