Foto: Publicitātes foto

Ukrainas uzņēmums "Iron Custom Motors" izstrādājis automobiļa un kvadricikla hibrīdu "Quanta R". Unikālais transportlīdzeklis ir aprīkots ar "Subaru" opozītmotoru un pilnpiedziņas transmisiju, ļaujot no vietas līdz 100 km/h paātrināties mazāk nekā trijās sekundēs – gluži kā jaudīgākajiem superauto.

Tehniskā ziņā "Quanta R" ir vairāk radniecīga automobilim – rāmis tam izgatavots no tērauda caurulēm un tajā uzstādīts "Subaru" 2,5 litru motors. Dzinējs aprīkots ar metanola iesmidzināšanas sistēmu un nodrošina jaudu līdz pat 600 zirgspēkiem. Arī simetriskā pilnpiedziņas sistēma ir aizgūta no "Subaru" automobiļiem. Lai savaldītu šo jaudu, ukraiņu spēkrats aprīkots arī ar "Brembo" keramiskajām bremzēm.

Savukārt stūres sistēma "Quanta R" ir izstrādāts pēc līdzības ar kvadricikliem. Arī dažādi vizuālie elementi, piemēram, lukturi un atpakaļskata spoguļi ir aizgūti no dažādu modeļu motocikliem. Virsbūves paneļi ir izgatavoti no oglekļa šķiedras un alumīnija.

Lai ar šo spēkratu varētu braukt arī lietainā laikā, tam ir apsildāms vadītāja un pasažiera sēdeklis, "Marine" klasifikācijas audio sistēma kā jahtās, kā arī mērinstrumenti ūdensdrošā korpusā.

"Quanta R" svars ir tikai 750 kilogramu, līdz ar to tā jaudas un masas attiecība ir 800 ZS uz tonnu, kas ir vairāk nekā, piemēram, "Ferrari LaFerrari" superauto. Ukraiņu spēkrata maksimālais braukšanas ātrums sasniedz 200 km/h.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!