Foto: facebook.com/NilsUsakovs

Otrdien, 14. jūnijā, Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) savā "Facebook" profilā vairāk nekā divus mēnešus pēc darījumu notikšanas palepojās, ka pārdevis savu jaudīgo "Jeep" apvidnieku un tagad uz darbu pamatā braucot ar velosipēdu. Ušakova īpašumā joprojām ir līdzšinējais "Toyota Land Cruiser" apvidnieks, bet pirms nedēļas viņam it kā dāvinātais žigulis nav nedz Ušakova īpašumā, nedz valdījumā, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

Tieši pirms nedēļas, 8. jūnijā, Ušakovs savā 40. dzimšanas dienā "Facebook" profilā paziņoja "Dāvana no draugiem – VAZ 2103, 1976.g. Kāds var ieteikt labu servisu?" Nav zināms, kuri ir tie "draugi", kas viņam šo žiguli it kā uzdāvināja, bet šis automobilis joprojām ir reģistrēts uz Jāņa Dzanuškāna vārda, kurš ir Rīgas mēra padomnieks juridiskajos jautājumos.

Dzanuškāns šo žiguli uz sava vārda piereģistrējis dienu pirms Ušakova dzimšanas dienas – 7. jūnijā. Bet OCTA polise uz trim mēnešiem iegādāta jau agrāk – 23. maijā, tomēr to izdarījusi iepriekšējā īpašniece, kurai šis 1976. gada "VAZ 2103" piederējis kopš 2012. gada. Jāatzīmē, ka līdz ar transportlīdzekļa īpašnieka maiņu iepriekšējā OCTA polise dzēšas un vairs nav derīga. Tādējādi Ušakovs saņēmis žiguli bez derīgas OCTA polises un joprojām tādu nav nopircis. Sods par braukšanu bez OCTA ir no 85 līdz 120 eiro.

Neskatoties uz to, ka šī žiguļa odometra rādījums ir tikai 55 tūkstoši kilometru, tam ar tehniskās apskates iziešanu gadu gaitā ir grūti gājis – kopš 2006. gada tam reti izdevies tehnisko apskati sekmīgi iziet ar pirmo reizi. Pēdējo reizi tam bija aizrādījums par CO gāzēm izplūdē, kuras pārsniedz pieļaujamo robežvērtību, un neatbilstoši uzstādītas riepas, kas atkārtotajā tehniskajā apskatē 3. jūnijā jau bija novērsts.

Jānis Dzanuškāns plašākai sabiedrībai kļuva pazīstams, kad par divu mēnešu darbu dome Dzanuškānam samaksājusi vairāk nekā 35 tūkstošus eiro, taču, kad pētījums tika publiskots, atklājies, ka lielu daļu no tā aizņem tiesu materiālu izraksti un citāti no internetā pieejamiem dažādu organizāciju pētījumiem. Pēc pārmetumu saņemšanas par nekvalitatīvo pētījumu Dzanuškāns naudu nolēmis atmaksāt. Ušakovs norādīja, ka šādi Dzanuškāns rīkojas, "lai novērstu jebkādas spekulācijas par ētikas normu pārkāpumiem".

Jau rakstījām, ka Ušakova pārdotais "Jeep" nonācis Elinas Teilānes īpašumā, kuras uzņēmuma "Nord Traffic" valdē ir ar Rīgas mēra padomnieka Ērika Teilāna uzņēmējdarbību saistītas personas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!