Foto: Publicitātes foto

Otrdien sociālajā tīmeklī "Facebook" Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) lepni paziņoja, ka ir pārdevis savu jaudīgo "Jeep Grand Cherokee SRT" apvidnieku un tagad uz darbu pamatā braucot ar velosipēdu. Tomēr bez auto Ušakovs gluži nav palicis – viņa īpašumā joprojām ir līdzšinējais automobilis "Toyota Land Cruiser 150", liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

"Šobrīd trīs līdz četras reizes nedēļā uz darbu dodos ar velosipēdu un esmu ļoti apmierināts. Īpaši pēc darba – palīdz izvēdināt galvu," sociālajā tīmeklī raksta Ušakovs. "Jā, starp citu, savu SRT es pārdevu. Visi tā plusi ar "uzrāvienu" līdz 100 km/h 4,8 sekundēs netiek pārāk atbalstīti Latvijas Ceļu satiksmes noteikumos. Un benzīnu pa pilsētu tas rija kā neliels traktors. Es, protams, nesaku, ka divritenis ir labāks par SRT. Taču tas ir labs savā veidā."

Kā noskaidrojis portāls "Delfi", kaut arī Rīgas mērs par to publiski paziņojis tikai tagad, patiesībā šīs darbības veiktas pirms vairāk nekā diviem mēnešiem. Šāgada 21. martā Ušakovs pabeidza maksāt līzingu par 2010. gadā iegādāto "Toyota Land Cruiser 150", ar ko brauca pirms "Jeep", un tas nonāca viņa kā privātpersonas īpašumā. Savukārt no 470 zirgspēku jaudīgā "Jeep" vismaz juridiski viņš atbrīvojās nepilnu mēnesi vēlāk – 14. aprīlī.

Interesanti, ka par "Jeep" jauno īpašnieci kļuvusi 1989. gadā dzimusī Elina Teilāne, un tagad balto "Grand Cherokee" džipu rotā patriotiska, individualizētā numurzīme – "LATVIA". Ja Ušakovam šis automobilis bija operatīvajā līzingā, tad Teilāne tam jau ir īpašniece. Elina Teilāne ir SIA "Nord Traffic" īpašniece, kā valdē ir ar Rīgās mēra padomnieka Ērika Teilāna uzņēmējdarbību saistītas personas.

Tāpat kā "Jeep", arī Ušakova "Toyota Land Cruiser 150" ir baltā krāsā. Tas aprīkots ar trīslitru dīzeļdzinēju, kas attīsta 173 zirgspēku jaudu un līdz 100 km/h paātrinās vairāk nekā divas reizes lēnāk par "SRT" – 11,7 sekundēs. Šobrīd jauns "Toyota Land Cruiser 150" maksā no 40 tūkstošiem eiro.

Atgādinām, ka jaudīgo "Jeep" Ušakovs sev uzdāvināja 9. maija svētkos 2014. gadā, kad tika iekļauts Transportlīdzekļu reģistrā kā turētājs šim operatīvajā līzingā iegādātajam spēkratam.
Foto: Publicitātes foto

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!