"Dodies uz "ECO Tehno" nakti Rīgas Motormuzejā ar 1959.gadā ražoto oriģinālo RAF busiņu!", to šā gada muzeju naktī piedāvā Rīgas Motormuzejs. Šos pasažieru autobusus (attēlā ievadā) tautā sauca par "koka Rafiņiem", jo tā karkass ir veidots no koka. Tas būs neparasta atgriešanās pagātnē, jo autentiskais pasažieru autobuss no iekšpuses atgādina braucošu malkas šķūnīti.

Busiņš kursēs no Strēlnieku pieminekļa uz Rīgas Motormuzeju. Braucēji apaļās stundās tiks gaidīti pie Strēlnieku pieminekļa, bet pusstundās tas no muzeja kursēs atpakaļ uz centru.

Rīgas Motormuzejs šā gada muzeju naktī, 15.maijā, startēs ar devīzi "ECO Tehno", tā atbalstot Vislatvijas Muzeju nakts moto "Par tīru pasauli!". Šajā naktī Rīgas Motormuzeja teritorijā tiks demonstrēti ekoloģiskie, videi draudzīgie transportlīdzekļi – retro velosipēdi, divu gadsimtu mazlitrāžas auto un "CO2 E-Race Rīga" jaunākās paaudzes elektromobiļi. Unikālos muzeja eksponātus un eko-naktij piesaistītos transportlīdzekļus bez maksas varēs aplūkot kā muzeja pagalmā, tā iekštelpās.

Par tradīciju izveidojies, ka šajā dienā Biķernieku Kompleksajā sporta bāzē notiks "Zelta mopēds" sacensības, bet vakarā pie Motormuzeja risināsies spraigais velo triāls un radio vadāmo auto drifta fināls. Būs arī apskatāmi moto piedzīvojumu kluba "apPasaule" spēkrati un LU Cietvielu fizikas institūta izgatavotais ūdeņraža auto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!