Foto: Publicitātes foto

Vācu kompānijas "Westfalia" un "Goldschmitt", kas specializējas t.s. kemperu pārbūvē, uz "Mercedes-Benz Viano" mikroautobusa bāzes izgatavojuši "pasaulē visātrāko māju uz riteņiem", kas ieguvusi nosaukumu "Jules Verne".

"Mercedes-Benz Viano Jules Verne" paātrinās līdz 222 km/h, tādējādi pārspējot līdzšinējo rekordu šādas klases automobiļiem par 15 km/h. Pasaules rekordu reģistrējusi Vācijas sertifikācijas organizācija TÜV SÜD.

Izstrādātāji neprecizē sava projekta tehniskos raksturlielumus, atklājot vien, ka veiktas ir veiktas "Mercedes-Benz" mikroautobusa dzinējā un balstiekārtā. Tāpat izstrādātāji uzsver, ka nav veikuši nekādas izmaiņas ar nolūku samazināt spēkrata masu, tāpēc "Jules Verne" modifikācija ir pilnvērtīga "māja uz riteņiem".

Plašākai publikai rekorda automobilis tiks parādīts mēneša beigās izstādē "Caravan Salon", kas norisināsies Diseldorfā, Vācijā.

Atgādinām, ka līdzšinējais ātruma rekords – 207 km/h – tika uzstādīts ar "FIAT Ducato" kemperi, ko izgatavoja viens no iepriekšminētā projekta līdzautoriem "Goldschmitt".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!