Foto: Publicitātes foto

Vācu autoražotāji "Audi", BMW un "Mercedes-Benz" kopā ar Ķīnas interneta meklētāja servisu "Baidu" plāno iegādāties somu tehnoloģiju uzņēmuma "Nokia" nodaļas "Here" akciju kontrolpaketi. "Nokia Here" nodarbojas ar kartogrāfiju un tiek vērtēta divu miljonu ASV dolāru apmērā, vēsta "The Wall Street Journal".

Autoražotāji apvienojuši spēkus kartogrāfijas uzņēmuma iegādē, baidoties, ka tuvākajā nākotnē kompānijas "Google", "Apple" un "Facebook" aizņems šo tirgu pilnībā, kontrolējot kartes un tehnoloģijas, kas nepieciešamas bezpilota automobiļu izstrādē.

"Vislielākais bieds autoražotājiem ir situācija, kad transportlīdzekļu autopilota sistēma būs praktiski noslīpēta, bet "Google" šo tehnoloģiju visiem atdos par velti. Mums nepieciešamas pašiem savas kartes automobiļu borta datoram," izdevumam paskaidrojis viens no informācijas avotiem.

Saskaņā ar iespējamo vienošanos, "Baidu" uzņēmums ar "Nokia Here" izstrādājumiem drīkstēs rīkoties tikai Ķīnas tirgū, bet autoražotāji – visā pasaulē atbilstoši saviem tiešajiem mērķiem. Turklāt "Baidu" šobrīd izstrādā augstas izšķirtspējas Ķīnas karti ("Google" kompānijai tas ir liegts), bet pēc tam izstrādās pats savu bezpilota automobili.

Pēc provizoriskas informācijas, puses jau esot vienojušās par darījuma nosacījumiem un tas tikšot noslēgts tuvāko divu nedēļu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!