Foto: Publicitātes foto
Vācu automobiļu komponenšu piegādātājs "Bosch" izstrādājis jaunā koronavīrusa Covid-19 eksprestestu. Ar speciālas ierīces palīdzību medicīniskais personāls visā pasaulē varēs izanalizēt datus divarpus stundu laikā pēc analīžu paņemšanas. Citkārt šis process aizņem vienu vai pat divas dienas.

"Bosch Vivalytic" ierīce izstrādāta tikai sešu nedēļu laikā sadarbībā ar Īrijas tehnoloģiju kompāniju "Randox Laboratories". Ierīce ir universāla un autonoma platforma molekulārajai diagnostikai – ārstam paņemtās analīzes no pacienta kakla nepieciešams uzklāt uz speciālas plāksnītes, uz kuras ir jau nepieciešamie reaģenti.

Vācu un īru izstrādātās "Bosch Vivalytic" iekārtas precizitāte ir 95 procenti, bet materiāla pilnai analīzei nepieciešamas divarpus stundas. Turklāt tā spējīga diagnosticēt ne tikai Covid-19, bet arī A un B grupas gripu.

Piemēram, 100 šādas ierīces diennakts laikā spēj apstrādāt 1000 analīžu, kas jau ievērojami pārsniedz infekcijas izplatības tempu, uzsver "Bosch" pārstāvji. Speciāla apmācība šīs iekārtas lietošanai neesot nepieciešama, tādēļ to var izmantot uzreiz visā pasaulē.

Autobūves pasaulē ne tikai "Bosch" ir meties palīgos Covid-19 pandēmijas ierobežošanā. Lielbritānijā autoražotāji ir piekrituši valdības aicinājumam savus ražošanas resursus atvēlēt plaušu ventilācijas aparātu montāžai, arī ASV un Kanādā autobūves kompānijas rīkojas līdzīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!