Somijas "Veho" pārdod savu Igaunijas meitasuzņēmumu "Veho Eesti AS" uzņēmumam "Auto-Bon Oy", kas ietilpst "Bassadone Automotive Nordic" grupā. "Veho Eesti" ir "Citroën" pasažieru un komerctransporta importētājs Latvijā.

"Veho" ir parakstījis līgumu ar "Auto-Bon Oy" par meitasuzņēmuma "Veho Eesti AS" pārdošanu Igaunijā. Puses ir vienojušās neatklāt pirkuma cenu vai citu ar iegādi saistītu informāciju. Darījums vēl jāapstiprina konkurences uzraudzības iestādēm.

Septembrī "Veho" noslēdza līgumu ar Igaunijas "Silberauto" par tās biznesa iegādi Igaunijā un Lietuvā.

"Veho" viceprezidents Kenets Nīmans norāda: "Šie darījumi ir loģisks solis mūsu stratēģijas īstenošanā. "Veho Eesti" pārdošana mums ļaus koncentrēties uz "Silberauto" iegādi Baltijas valstīs."

Somijā 1939. gadā dibinātā autotirdzniecības kompānija "Veho" darbojas arī Zviedrijā un Baltijas valstīs. Kompānija izveidota kā "Mercedes-Benz" partnere. Kompānija piedāvā risinājumus un pakalpojumus saistībā ar transportu – no vieglajām pasažieru līdz kravas automašīnām. 2018. gadā "Veho" apgrozījums bija 1,2 miljardi eiro, vairāk nekā piektā daļa sasniegta Zviedrijā un Baltijā. Uzņēmums kopš dibināšanas ir piederējis vienai ģimenei.

Somijas uzņēmums "Auto-Bon Oy" ar dīlertīkla starpniecību importē un pārdod "Citroën" un "Peugeot" vieglos automobiļus un mikroautobusus, autorezerves daļas un citus saistītos pakalpojumus Somijas patērētājiem. "Auto-Bon Oy" ir "Bassadone Automotive Group" meitasuzņēmums.

Pērn maijā Konkurences padome atļāva "Auto-Bon Oy" iegūt izšķirošu ietekmi pār "KW Bruun Baltic OU", kas Latvijā nodarbojas ar "Peugeot" automobiļu un to rezerves daļu un piederumu vairumtirdzniecību. "Auto-Bon Oy" ir izšķiroša ietekme pār komercsabiedrībām, kas Latvijā importē un izplata vairumtirdzniecībā "Hyundai", "Suzuki", "Isuzu" un "SsangYong" vieglos pasažieru un vieglos komerciālos automobiļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!