Foto: Publicitātes foto

Pirms pāris nedēļām publicējām kāda bulgāra BMW 5. sērijas sedanu (E39 – rūpnīcas indekss), kas diezgan vienkāršotā veidā bija pārbūvēts par paaudzi jaunāko E60. Tomēr šobrīd internetu pāršalcis vēl viens bulgāru projekts, kurā jau daudz cītīgāk tāds pats E39 pārbūvēts par šobrīd aktuālo, divas paaudzes jaunāko F10.

Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā kādā padomju laika industriālajā kompleksā vienā stūrīti mīt maza, bet ambicioza kompānija ar šiku nosaukumu – "Rci Tuning Studiou". Uzņēmums specializējas samērā vecu automobiļu pārbūvēšanā par vizuāli jauniem.

Par pamatu projektam tika izmantots 1998. gada "BMW 530d", kam bulgāru speciālisti izgatavojuši jaunus virsbūves paneļus šobrīd autosalonos nopērkamās 5. sērijas sedana stilā. Turklāt bulgāri cītīgi piestrādājuši, lai jaunā modeļa dizains proporcionāli izskatītos autentisks uz vecā, gabarītos mazākā modeļa.

No oriģinālā F10 modeļa aizgūti vien priekšējie un aizmugurējie lukturi, kā arī durvju rokturi. Interesanti, ka sānskata spoguļi gan atstāti no vecā E39, kas organiski iekļaujas jaunā automobiļa veidolā.

Konkrēto F10 pakaļdarinājumu bulgāru "Rci Tuning Studiou" piedāvā iegādāties par aptuveni astoņiem tūkstošiem eiro. Savukārt esošie E39 īpašnieki tamlīdzīgu pārbūvi šajā uzņēmumā var pasūtināt par tikai divarpus tūkstošiem eiro.

Savukārt bulgāru "tūninga studijas" nākamais projekts ir sportiskā "BMW M5" (F10) pakaļdarinājums uz E39 bāzes. Šis projekts būšot vēl nopietnāks, jo tam arī būtiski pārveidots interjers, tostarp mūsdienīgās "iDrive" multimediju sistēmas uzstādīšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!