Saistībā ar Salu tilta rekonstrukciju virzienā uz Rīgas centru jau no krustojuma ar Vienības gatvi ir informējošā zīme par ceļa remontu un noteikts atļautā braukšanas ātrums ierobežojums 30 km/h. Aculiecinieks Guntars Meluškāns iemūžinājis savu braucienu šajā maršrutā un arī novērojumus – pirmkārt, nekur nav redzams solītais ceļa remonts; otrkārt, autovadītāji būtiski pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu.

Savukārt Rīgas domes Satiksmes departaments (RDSD) vērš aculiecinieka uzmanību, ka satiksmes ierobežojumi 30 km/h ir saistīti ar seguma atjaunošanas darbiem Kārļa Ulmaņa gatves posmā no Bieķengrāvja estakādes līdz satiksmes pārvadam pār dzelzceļu.

Kā norāda RDSD, posmam ir veikta pamatbrauktuves seguma atjaunošana. Vēl nepieciešams noasfaltēt autobusa pieturvietu kabatas un ietvēm atjaunot segumu, kā arī jāatjauno horizontālais marķējums. Būvdarbus plānots pabeigt līdz būvsezonas beigām.

RDSD šogad ielu seguma atjaunošanu veic 16 Pārdaugavas ielās. Seguma atjaunošanas laikā ielas brauktuvei tiks uzklāts jauns asfaltbetona segums, atjaunotas vai uzlabotas brauktuves apmales, komunikāciju aku lūkas, uzklāts jauns ceļa horizontālais apzīmējums, saglabājot līdzšinējo ielas ģeometriju. Ielu seguma periodiskā atjaunošana tiek veikta tām ielām, kur esošais asfaltbetona segums ir nokalpojis un sliktā tehniskā stāvoklī, bet kur ielas apakšējie slāņi ir labā stāvoklī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!