Amerikāņu kompānijas "Shelby SuperCars" (SSC) radītais superauto "Tuatara" uzstādījis jaunu ātruma rekordu sērijveida automobiļiem – uz slēgta ceļa Nevadas štatā tas paātrinājies līdz 532,7 km/h. Tādējādi ir pārspēts līdzšinējais rekordists "Bugatti Chiron Super Sport", kas līdz šim bija vienīgais sērijveida auto, kas pārvarējis 300 jūdžu stundā (483 km/h) atzīmi.

Turklāt SSC atšķirībā no "Bugatti" veica braucienu abos virzienos, iegūstot vidējo rādītāju 316,11 jūdzes stundā (508,7 km/h), kas arī tika reģistrēts kā pasaules rekords. "Tuatara" superauto pilotēja britu sacīkšu braucējs Olivers Vebs, un tas tika darīts tajā pašā ceļa posmā, kur 2017. gadā zviedru superauto ražotājs "Koenigsegg" ar "Agera RS" modeli sasniedza 457 km/h (abu braukšanas virzienu vidējais – 447,2 km/h).

Pirmajā braucienā "SSC Tuatara" sasniedza 484,53 km/h, bet tajā pašā ceļa posmā pretējā virzienā – 532,7 km/h. Kā pēc rekorda brauciena atzina Olivers Vebs, tās neesot bijis "SSC Tuatara" absolūtais maksimums – pēdējos 30 km/h superauto sasniedzis brauciena pēdējās piecās sekundēs, un tas neesot bijis "gals". "Automobilim vēl bija spēks, bet sānvējš patraucēja sasniegt tā pilno potenciālu," izdevumam "Top Gear" komentēja britu braucējs.

"SSC Tuatara" ir aprīkota ar 5,9 litru V8 motoru un divām turbīnām, kas ļauj sasniegt 1750 zirgspēku jaudu. Sērijveida ražošanā šis amerikāņu superauto nonāks 2021. gadā, bet tā pirmie plānotie 12 eksemplāri ir jau pārdoti, no kuriem katrs maksā divus miljonus ASV dolāru (1,7 miljonus eiro).
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!