"B", "M" un "W" – šie trīs burti daudzu auto entuziastu acīm visā pasaulē un arīdzan Latvijā liek iemirdzēties spožāk. Jau vairāk nekā 106 gadus šī Minhenē bāzētā vācu autobūves kompānija ražo automobiļus, kuru galvenais uzdevums ir sniegt baudu no brauciena. Šoreiz studijas "RJ76 Films" raidījums "Tavs Auto TV" apskata jaunākās paaudzes "BMW X3". Un lai gan tas ir apvidnieks, BMW raksturu tas nav zaudējis.

Pie "BMW X3" stūres raidījums aicinājis basketbola speciālistu ar lielu pieredzi – Ainaru Bagatski. Pēc 20 gadus garas un spilgtas spēlētāja karjeras, spēlējot dažādu valstu klubos un kļūstot par vairākkārtēju čempionu, Ainars jau vairāk nekā 15 gadus strādā par treneri – gandrīz pusi no šī laika vadījis Latvijas izlasi, bet pašlaik ir Ukrainas valstsvienības galvenais treneris.

"BMW X3" stāsts aizsākās 2003. gadā, un šis ir jau trešās paaudzes "X3". Ja salīdzinām to ar priekšteci, tas ir pamatīgi paaudzies gabarītos: tā garums ir 4,7 metri, par 14 cm vairāk nekā pirmajā paaudzē, un tas kļuvis krietni līdzīgāks savam lielākajam brālim "X5".

Šobrīd trešās paaudzes "BMW X3" ir tā modernizētajā jeb "Life Cycle Impulse" versijā. Kā ierasts, BMW visus savus modeļus, kad tie nonāk "mūža pusceļā" (parasti tas ir trīs gadus pēc attiecīgā modeļa pirmās prezentācijas), uzlabo gan vizuāli, gan tehniski.

"BMW X3" savu atjauninājumu jeb "feisliftu" piedzīvoja šī gada sākumā. Tas ir ticis pie jauna dizaina lukturiem – tie ir par 10 mm šaurāki un novietoti zemāk, līdz ar to auto deguns izskatās slaidāks. Pa vidu tiem ir milzīgais elipsveida radiatora režģis, arī auto buferis ir ticis pie jaunām formām, īpašs akcents ir vertikālās gaisa atveres ar trijstūrveida elementiem. Šis konkrētais auto ir aprīkots ar "M" pakotni, kas padara to vizuāli sportiskāku.

BMW nav aprobežojies ar vizuālām pārmaiņām vien. Arī tehniski "X3" ir uzlabots un pilnveidots. Turpmāk visos BMW izmantotajos dzinējos – vai tie būtu dīzeļi, vai benzīnnieki – tiks izmantotas hibrīdtehnoloģijas. Kopumā "BMW X3" modifikāciju klāsts ir visnotaļ plašs. Tajā atradīsiet gan 100% elektrisko "iX3", gan mežonīgi ātro un jaudīgo "X3M", gan arī "plug-in" hibrīdus, kā arī 48 voltu daļējos hibrīdus (MHEV). Raidījuma testa auto ir aprīkots ar divlitrīgu MHEV dzinēju, kura jauda ir 184 ZS, bet vidējais degvielas patēriņš uz 100 km ir 7,6 līdz 8,4 litri saskaņā ar autoražotāja datiem.

Modernizētais "BMW X3" ir ne tikai saglabājis savas labākās rakstura iezīmes, bet arīdzan, pateicoties veiksmīgam atjauninājumam, kļuvis spilgtāks jeb pamanāmāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!