Latvijā beidzot ir iestājusies kārtīga ziema, un tas ir piemērots brīdis, lai raidījums "Tavs Auto TV" pastāstītu par gada aukstajā sezonā noderīgām lietām, kam nenāktu par ļaunu atrasties katra auto saimnieka bagāžniekā.

Katra rūpīga auto īpašnieka bagāžniekā būtu jābūt rezerves vējstiklu mazgājamam šķidrumam, sniega tīrāmajai slotiņai, kā arī ledus skrāpim vai vējstikla atledošanas ķīmijai uz spirta bāzes. Lai neaizsaltu durvis, pirms ziemas vai barga sala durvju blīvējošās gumijas būtu jāapstrādā ar silikonu, kas atgrūž mitrumu un neļauj durvīm piesalt.

Vējstikla atledošanas ķīmija vispiemērotākā būs, ja ledus kārta uz stikla ir samērā plāna. Automobilistam pietiek to uzsmidzināt uz vējstikla ledus kārtas, nedaudz pagaidīt, līdz ledus izkūst un tad vējstiklu notīrīt ar automobiļa logu tīrīšanas slotiņām. Ieteicams izmantot manuāli izsmidzināmo pudeli, jo aerosolam lielā aukstumā krītas spiediens.

Ja ledus kārta ir biezāka vai arī autovadītājs neiebilst ilgāk parosīties gar spēkratu pirms braukšanas, tad tradicionālais plastmasas ledus skrāpis būs visefektīvākais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!