Itāliešu "Alfa Romeo" pirmais apvidus automobilis "Stelvio" sportiskajā modifikācijā "Quadrifoglio" (QV) kļuvis par visātrāko sērijveida apvidus automobili Nirburgringas trasē. Itāliešu apvidnieks aptuveni 20 kilometru garo trasi Vācijā nobrauca septiņās minūtēs un 51,7 sekundēs.

"Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio" uzstādītais rekords ir par vairāk nekā septiņām sekundēm labāks nekā līdzšinējam līderim – iepriekšējas paaudzes "Porsche Cayenne Turbo S".

Rekorda braucienā "Alfa Romeo" apvidnieku stūrēja itāliešu autosportists, "Pirelli" testa pilots Fabio Franče. Viņš arī pilotēja "Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio" sedanu, kad tas kļuva par ātrāko sērijveida četrdurvju automobili Nirburgringas trasē 2016. gada septembrī.

"Alfa Romeo Stelvio QV" apvidnieka uzstādītais apļa laiks ir līdzīgs kā "Mercedes-AMG SL 65 Black Series" un "Jaguar XKR-S". Turklāt itāliešu apvidniekam Nirburgringā izdevies pārspēt tādus sportiskos automobiļus, kā "BMW M4", "Lamborghini Gallardo" un "Porsche Panamera Turbo S".

Sportiskais "Alfa Romeo Stelvio QV" apvidnieks ir aprīkots ar 2,9 litru V6 biturbo dzinēju, kas attīsta 510 zirgspēku jaudu un 600 ņūtonmetru griezes momentu. Spēka agregāts sajūgts ar astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu. Itāliešu apvidnieks no vietas līdz 100 km/h paātrinās četrās sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums sasniedz 285 km/h.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!