Spāņu sportisko automobiļu markas "Cupra" piedāvājuma klāstā populārākais modelis Latvijā ir "Formentor", kā arī pilnībā elektriskais "Born", taču bez tiem modeļu paletē varat atrast arī "Cupra Ateca", "Leon" un universāli "Leon Sportstourer" jeb "ST".

Pie "Cupra Leon ST" stūres studijas "RJ76 Films" raidījums "Tavs Auto TV" aicinājis sēsties vīru, kuram ar ģimeniskiem un praktiskiem auto bijusi plaša saskarsme, jo viņš ir plašas saimes galva. Armanda Simsona dinamiskais vokāls dzirdams dažādos publiskos pasākumos, bet 19 gadus viņš arī bijis saistīts ar hokeja menedžmentu un administrēšanu. Armands joprojām ir TV "Superbingo" vadītājs, dažādu pasākumu vadītājs un digitālā satura veidotājs.

Jā, "Cupra" markas "Sportstourer" izskatās teju kā "Seat Leon", jo tieši uz šī auto bāzes tas ir būvēts, bet, ielūkojoties dziļāk tā rasējumos un tehniskajos datos, ir skaidrs, ka darīšana ir ar pamatīgi "uztūnētu" spāņu lauvu. 245, 300 vai pat 310 ZS atkarībā no dzinēja versijas, bez tam TOP modifikācijās tam ir visu riteņu piedziņa.

Šis, pēc skata pieklājīgais ģimenes auto, spēj lepoties ar 620 litru ietilpīgu bagāžas telpu, 100 km/h stundā lielu ātrumu spēj sasniegt nieka 4,9 sekundēs un tā maksimālais ātrums ir ierobežots pie 250 km/h atzīmes.

Par pamatu tā spēka iekārtai ir ņemts divu litru turbodzinējs ar 400 Nm lielu "griezi", kura pieejama jau no 2000 dzinēja apgriezieniem minūtē. Motors sapārots ar septiņpakāpju DSG divsajūgu ātrumkārbu un jau pieminēto visu riteņu piedziņu.

Ja runa ir par cenu, "Cupra" vēl joprojām spēj saviem klientiem piedāvāt lētākos zirgspēkus tirgū. Piemēram, šī 310 ZS jaudīgais "Leon Sportstourer" bāzes cena ir 37 500 eiro. Konkrētā testa auto cena, kura aprīkojums papildināts ar "Beats" audio sistēmu, signalizāciju, lielākiem lietajiem diskiem un citiem sīkumiem, ir 41 100 eiro.

Bagāžnieka ietilpība ar nolaistām aizmugurējās sēdekļu rindas atzveltnēm ir 1600 litru (standartā – 620 l). Šeit pietiks vietas visam aktīvā dzīvesveida ekipējumam vai darba instrumentiem, banānu kastēm un pat ledusskapim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!