Vēl pavisam nesenā pagātnē varējām sūdzēties, ka visi automobiļi pasaulē lēnā garā kļūst līdzīgi, bet nu ledus ir sakustējies un beidzamajā laikā arvien biežāk un biežāk ar sajūsmu var sagaidīt jaunākos autoražotāju lolojumus gan budžeta, gan "premium" klasē.

Arī jaunais "Kia Sportage" nav izņēmums – svaigs un sportisks un tajā pašā laikā gana izsmalcināts. Pie šī auto stūres studijas "RJ76 Films" raidījums "Tavs Auto TV" piedāvāja sēsties mūziķim, kurš savulaik dziedājis, ka ir brīvs… Artis Dvarionas ir grupu "Tā Tā Tā" un "R.A.P." solists un; kā stāsta, arī pašlaik esot pieķēries muzikālajai jaunradei. Ikdienā viņa balss dzirdama "Radio SWH Rock" un "Radio SWH" viļņos. Vēl Artis vairākkārt bijis "Supernova" dziesmu konkursa žūrijā.

Raidījuma "testa zirgs" ir vienā no labākajām piedāvājumā esošajām komplektācijām "GT Line 4WD". Tam ir visu riteņu piedziņa, 180 ZS jaudīgs 1,6 litru dzinējs, septiņu pakāpju automātiskā ātrumkārba, "Matrix LED" gaismas, milzīgs panorāmas stikla jums un citi labumi, kas šī auto cenu ir pacēluši līdz gandrīz līdz 41 tūkstoša atzīmei (bāzes cena ir no 25 990 eiro).

Iekāpjot "Kia Sportage" salonā, pirmais skatu piesaista milzīgais digitālais panelis, kurš sevī apvieno mērinstrumentu paneli un jauno multimediju saskarni ar paplašinātām iespējām. Ieslēdzot pagrieziena rādītāju, instrumentu panelī aktivizējas atpakaļskata kamera, kura parāda, kas notiek tā sauktajā aklajā zonā.

Pirmo reizi "Sportage" ir ieviests pilnīgi jauns apvidus braukšanas režīms jeb "Terrain Mode", kas debitējis tieši piektās paaudzes modelī. Tas pielāgo "Sportage" iestatījumus tā, lai auto būtu dinamisks jebkuros ceļa apstākļos un vidē – lieti noderēs auto īpašniekiem, kuri vēlas ļauties piedzīvojumiem un aktīvai brīvā laika pavadīšanai.

Acīmredzot, vadoties pēc lozunga "būt pelēkam vairs nav modē", jaunais "Sportage" tagad ir pieejams arī jaunās krāsās. Piemēram, testa auto zaļā krāsa "Experience Green". Ja vēlas, jauno "Sportage" tagad var dabūt arī spilgti dzeltenu vai oranžu.

Lai gan daudziem kompānija "Kia" asociējas ar tālām Austrumu zemēm, patiesībā šis auto ir radīts speciāli Eiropas pircējam, un piektās paaudzes "Sportage", tāpat kā tā divi priekšteči, tiek ražoti "Kia" rūpnīcā Slovākijas pilsētā Žilinā. Kopš 2006. gada no konveijera tur noripojuši vairāk nekā divi miljoni "Sportage" automobiļu, kas atraduši savus saimniekus visā Eiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!