Amerikānis Leonards Stoks izstrādājis speciālu ierīci "Grappler Police Bumper", kas paredzēta ceļu policijai. Izgudrojums ļauj pakaļdzīšanās laikā droši piespiedu kārtā apstādināt bēgošo automobili.

"Grappler Police Bumper" ir ierīce, kas tiek uzstādīta policijas patruļmašīnas virsbūves priekšdaļā – tā ir divu ragu konstrukcija ar neilona trosēm kā tīklu.

Kad policisti vēlas apstādināt bēgošo transportlīdzekli, tā salonā nospiež podziņu, kas nolaiž uz leju konstrukciju un izklāj trošu tīklu. Ar šo uzparikti tad patruļmašīna piebrauc maksimāli tuvu bēgošajām auto un ļauj tam ar aizmugurējo riteni sapīties tīklā.

Kad bēgošā transportlīdzekļa aizmugurējais ritenis sapinas tīklā, tas nobloķējas un policijas patruļmašīna bremzējot to joprojām velk trosē un apstādina. Ja pakaļdzīšanās notiek ātrumā virs 100 km/h, tad konstrukcija pēc trošu sapīšanās automātiski tās atvieno no policijas auto konstrukcijas un bēgošais auto bloķētā riteņa drīz apstājas pats, jo fiziski nespēj turpināt braukt.

Pēc izgudrotāja vārdiem, šāda ierīce būtiski atvieglos policistu darbu un padarīs to drošāku, jo viņiem nebūs jāapdzen vai jātaranē bēgošais transportlīdzeklis, kas citkārt apdraud pašus un apkārtējos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!