ASV Muita un Robežsardze publiski iznīcinājusi kādas privātpersonas nelegāli importēto klasisko "Mini Cooper" spēkratu. Uz utilizācijas aktu tika pieaicināta virkne mediju, lai informētu un brīdinātu arī citus, kuri mēģina par 25 gadiem jaunākus auto uzdot par klasiskajiem.

Konkrētajā gadījumā tika noskaidrots, ka par klasisko nodēvētais "Mini Cooper" patiesībā ir ražots 1990. gadā un tādējādi uz to neattiecas ievedmuitas atvieglojumi, kas pienākas klasiskajiem jeb vairāk nekā 25 gadus vecajiem spēkratiem.

ASV Muita un Robežsardze tamlīdzīgu krāpniecību ar automobiļiem "Operation Atlantic" programmas ietvaros. Šajā gadījumā ASV likumsargi sadarbojās ar saviem kolēģiem Lielbritānijā, kuri palīdzēja izskaitļot patieso "Mini Cooper" spēkrata izcelsmes laiku. Operācijas ietvaros ASV jau konfiscējusi vairāk nekā 500 spēkartu.

Parasti krāpnieki jaunāka automobiļa uzdošanai par vecāku izmanto nedrošas vai pat zagtas detaļas no attiecīgā modeļa agrākajiem ražošanas gadiem, lai mēģinātu apmuļķot likumsargus par auto patieso izlaides gadu un saņemtu nodokļu atvieglojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!