Studijas "RJ76 Films" raidījums "Tavs Auto TV" turpina savu "mega testu" – jautra kompānija ar 10 elektromobiļiem devusies 600 km garā ceļā, lai noskaidrotu, vai elektroauto spēj nodrošināt pietiekamu braukšanas prieku un mobilitāti.

Startējot no Jaunās Teikas "jumta" Rīgā, ceļš vijās uz Igaunijas pilsētu Viljandi, kur – neizskaidrojamu iemeslu dēļ un neskatoties uz pilsētas kopējo populāciju, kura nepārsniedz 20 tūkstošus, ir atrodami septiņi elektroauto uzlādes punkti.

Kad braucēji bija nonākuši Viljandi, dažs labs no testa parka automobiļiem jau bija pamatīgi izbadējies. Interesanta aina pavērās raidījuma pirmajā praktiskajā testā, kura laikā vēlējās noskaidrot, cik daudz nobraucamu kilometru katram no automobiļiem iespējams "iepūst" 10 minūšu laikā.

Lielajā testā kopumā piedalās 10 jaunākie elektromobiļi – "Škoda Enyaq iV", "Hyundai Ioniq5", "Volvo C40 Recharge", "Cupra Born", "Renault Megane E-tech", "Citroen e-C4", "Peugeot e-2008", "Ford Mustang Mach-E", kā arī "Audi e-tron GT" un "Kia EV6".

"Kia EV6" varbūt nav dārgākais, bet dizaina ziņā viens no izsmalcinātākajiem šī testa dalībniekiem. Raugoties uz to, ir iespējams baudīt katru mazāko knifiņu, katru līniju, kā putukrējuma roze uz tortes ir aizmugurējā lukturu virtene, kura vienlaicīgi ir arī spoileris.

Savukārt runājot par "Ford Mustang Mach-E" – domājams, būtu grūti iedomāties auto fanu, kurš kaut reizi dzīvē nebūtu iedomājies – manā garāžā trūkst tieši "Ford Mustang". Šis ir leģendām apvīts vārds, kuram nu globālu norišu dēļ ir lemts mainīties. Tam ir četras durvis, divi elektromotori ar kopējo jaudu 351 ZS un visu riteņu piedziņa.

Savukārt "Audi e-tron GT" komentārus neprasa – ātrs un iekārojams "Porsche Taycan" radinieks, kurš jebkuru pārsteigs ar fantastisku dinamiku. 100 km/h tas spēj sasniegt nieka 4,1 sekundē un, neskatoties uz jaudu, tas ir arī gana ekonomisks. Iedomājaties, cik tērētu benzīna auto, ja tam būtu 476 ZS, bet šim "Audi etron-GT" pietiek ar ~20,2 kWh uz 100 km, kas, šo auto lādējot mājās, naudas izteiksmē būtu aptuveni pieci eiro uz 100 km.

Kā jau minēts testa sākumā, raidījums apzināti ir izvēlējies visnotaļ atšķirīgus šī brauciena dalībniekus. Un uzdevums nav noskaidrot starp tiem pašu labāko. Jo pats fakts, ka tie redzami šajā raidījuma sižetā, liecina, ka tie ir no labāko vidus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!