Foto: Kadrs no video
Vai tā būtu sacīkšu trase vai pilsētas ielas sastrēguma stundās, vienīgais, kas nodrošina automobiļu saķeri ar ceļa virsmu, ir tā riepas. Un, lai gan tās visas vismaz vizuāli izskatās gluži vai vienādas – apaļas un melnas, – patiesībā aiz šī gumijas apvalka slēpjas sarežģīta, savā ziņā pat unikāla konstrukcija, kas arī mūsdienās ar katru gadu tiek pilnveidota un pilnveidota.

Šoreiz studijas "RJ76 Films" raidījums "Tavs Auto TV" sižets ir par jaunumiem īpaši augstās veiktspējas (UHP jeb "ultra high performance") riepu klāstā.

UHP segments ir aptuveni 25% no visa Eiropas jauno riepu tirgus, norāda Mārtiņš Grīnbergs, "Goodyear" tirdzniecības vadītājs Baltijas valstīs. Turklāt augstas veiktspējas automobiļu segmentā ar katru gadu parādās arvien vairāk elektromobiļu, salīdzinot ar iekšdedzes automobiļiem tie ir smagāki un reizē arī dinamiskāki.

Līdz ar to arī lielākie riepu ražotāji, gatavojot jaunas paaudzes riepas, ņem vērā arī šo auto tirgus tendenci, jo elektromobiļiem būtiska ir ne tikai veiktspēja, bet arī ekonomija. Tāpat svarīgs ir pēc iespējas zemāks trokšņu līmenis, jo elektromobiļa salonā nav motora radītā trokšņa, kā tas ir tradicionālajos spēkratos, bet skaļākais troksnis nu ir riepu radītais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!