Šoreiz raidījumā "Tavs Auto TV" ir stāsts par niansēm – par detaļām, kuras veidotas ar juveliera precizitāti un apbrīnojamu attieksmi pat pret šķietamiem sīkumiem. Lai gan kāds teiks, ka automobilis, pateicoties izsmalcinātam pulkstenim viduskonsolē vai perfektiem koka apdares paneļiem, nekļūs ātrāks vai ekonomiskāks, šīs ir nianses, kurām pateicoties luksus klases automobiļos valda īpaša gaisotne.

Kā 1919. gadā teicis "Bentley" kompānijas dibinātājs – mūsu misija ir būvēt ātrus un labus auto, kas ir labākie savā klasē. Un jaudas šim spēkratam patiešām netrūkst – "Bentley Flying Spur" 550 zirgspēku jaudīgais V8 turbo motors, kura griezes moments ir gandrīz 800 Nm, šo milzīgo, 5,3 metrus garo limuzīnu spēj līdz 100 km/h iekustināt nieka 4,1 sekundē. Savukārt maksimālais ātrums tam sasniedz 318 km/h.

Pateicoties milzīgajiem riteņiem, salīdzinoši lielajam klīrensam un maģiskajai "Bentley Dynamic Ride" jeb aktīvajai sasveres kontroles sistēmai, "Flying Spur" labi jūtās uz dažāda seguma ceļiem. Ja esat kādas attālākas muižas saimnieks, nebūs jāuztraucas, kā uz to nokļūt. Bet, ja būsiet nosmērējis savu auto ar putekļiem un dubļiem, "Bentley" mājaslapā, starp citu, var atrast video, kā pareizi mazgāt savu bentliju.

Jautāsiet, cik tas maksā vai varbūt cik tas patērē degvielu? Par tādām lietām īsti džentelmeņi nerunā. Pirms domāt par "precībām" ar šādu auto, jābūt pilnībā pārliecinātam, ka varat to atļauties. Varam tik piebilst, ka tas ir vairāk nekā 10 kārtas dārgāks par "Škoda Octavia" un, jā, 550 ZS jaudīgajam dzinējam degviela patiešām garšo.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!