Šoreiz raidījums "Tavs Auto TV" tuvāk aplūko elektriskā automobiļa "Porsche Taycan", ja tā var izteikties – "vienkāršāko" modifikāciju. 408 zirgspēki "overboost" režīmā un 5,4 sekundes līdz "simtam". Protams, tās nav 2,8 sekundes kā "Turbo S" versijai, bet tik un tā apvienojumā ar klusumu salonā un nemitīgā paātrinājuma sajūtu tas ir kas īpašs.

Vizuāli bāzes versijas "Taycan", kas maksā no 84 990 eiro, no saviem ātrākajiem brāļiem faktiski ne ar ko neatšķiras. Galvenās atšķirības ir tehniskajos risinājumos un jaudā. Ja "Taycan 4S" vai "Turbo" ir pilnpiedzinās automobiļi, tad standarta "Taycan" ir klasiskās piedziņas auto. Tā elektromotors ir novietots uz aizmugurējās riteņu ass, bet milzīgais akumulatoru bloks paslēpts zem grīdas. Pateicoties šai arhitektūrai, auto ir ļoti labi izsvarots un par saķeres vai dinamikas trūkumu, atrodoties pie tā stūres, diezvai sūdzēsieties.

"Taycan" pat nosacīti vienkāršākajā izpildījumā ir un paliek īsts "Porsche". Tā salonā sajutīsieties kā īstā "sportskārā", tajā pašā laikā tas ir komfortabls un gana labi izmantojams arī kā ikdienas auto.

"Taycan" "pēc papīriem" ar vienu uzlādi spēj veikt ap 463 km, reālajā dzīvē šis attālums var samazināties atkarībā no braukšanas stila. Auto uzlādes ātrums arī ir iespaidīgs. Pateicoties "Taycan" konstrukcijā izmantotajai 800 voltu arhitektūrai, tā akumulators spēj nodrošināt lādēšanas jaudu līdz 270 kW, un tas nozīmē, ja ir pieeja tik jaudīgam lādētājam, 100 km nobraukumam nepieciešamo enerģiju "Taycan" var "iepūst" nieka piecās minūtēs. Starp citu, šāda uzlādes stacija šobrīd visiem "Porsche" klientiem bez maksas ir pieejama pie markas oficiālā dīlercentra Rīgā.

Enerģija tiek atgūta, auto arī ripojot un bremzējot, piemēram, bremzējot no 200 km/h līdz pilnīgai apstāšanās iegūstat papildu elektroenerģiju četriem kilometriem ceļa.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!