Beļģijas lauku ārēs kāds motociklists pamanīja pa šoseju skrienošus zirgus – tie acīmredzami nebija savvaļas zirgi, bet gan izmukuši no kāda saimnieka, jo bija apsedloti.

Apzinoties satiksmes drošības apdraudējumu, motociklists sekoja šiem zirgiem un brīdināja citus ceļu satiksmes dalībniekus par briesmām –, lai tie laicīgi samazina ātrumu un uzmanās, jo līkumotajā ceļā var nepamanīt pretī pa braukšanas joslu joņojošos zirgus.

Pēkšņi viens no zirgiem no šosejas novirzījās uz kādu mazākas nozīmes ceļu. Motociklists nolēma tam sekot un tuvējā pilsētiņā jau nogurušo zirgu apturēja, pat apgāžot savu motociklu.

Beļģijas motociklists pie tuvējās ēkas atstutēja savu motociklu un, turēdams zirgu pie iemauktiem, kājām devās atpakaļ uz šoseju, lai aizvestu to pie saimnieka, kurš noteikti šos zirgus jau meklē. Ilgi nebija viņam jāiet, kad pretī jau traucās citi motociklisti, kuri veda jātnieku, kurš izmisīgi jau meklēja savus bērīšus.

Video ar šo aizkustinošo glābšanas operāciju sociālajā tīmeklī "Facebook" piecu dienu laikā noskatījušies jau 10 miljoni cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!