Divi vienkārši lauku puiši – Jancis un Olģerts – no Madonas novada Bērzaunes aizvadītajā nedēļas nogalē devās tālā braucienā uz Rīgu, lai apmeklētu izstādes "Auto 2016" krāšņāko un skaļāko sadaļu "Auto Exotica".

Vēl nenonākuši līdz izstādes hallēm, no Rīgas kņadas apjukušie vienkāršie lauku zēni sāka fotografēties pie tirdzniecības centra "Olimpija" stāvvietā esošā 20 gadus vecā BMW, īpašniekam skaidrojot, ka viņiem tik lepnu auto nepilnu 400 iedzīvotāju ciemā nav.

Izstādei Jancis un Olģerts bija pamatīgi sagatavojušies, līdzi paņemot tukšus maisiņus, kuros likt iekšā reklāmas bukletus. Puiši nebija tikai pasīvi vērotāji, bet gan aktīvi iesaistījās diskusijās ar "Auto Exotica" dalībniekiem. Piemēram, kāda tūningotā automobiļa īpašnieka teiktais par spēju paātrināties līdz 310 km/h tika apšaubīts, jo Jancis tūlīt pārbaudīja – šim auto spidometrā nemaz nav tik augstas atzīmes kā 310 km/h!

Tāpat Jancis un Olģerts izstādē izmantoja iespēju, ka meitenes viņiem neatsaka un aktīvi ar viņām fotografējās. Kādam "Auto Exotica" dalībniekam ar japāņu automobili tika uzdots neizpratnes pilns jautājums "kāpēc nepirki bembi!?" Saimnieks bija tik apjucis, ka nespēja pat tūlīt atbildēt.

Video noslēgumā Jancis un Olģerts atzīst, ka izstāde ir izdevusies un solīja pēc gadiem trim atkal braukt uz Rīgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!