Šis stāsts sākās 1963. gadā, kad slavenā Ferdinanda Poršes, kurš, starp citu, radījis arī tādu auto kā "Volkswagen" "vabole", mazdēls – arī vārdā Ferdinads – bija pabeidzis darbu pie jauna automobiļa, kuram bija jāaizstāj novecojušais "Porsche 356". Sākotnēji šim auto tika dots nosaukums "901", bet saistībā ar to, ka franču kompānija "Peugeot" vērsās tiesā un aizliedza "Porsche" izmantot šos ciparu kombināciju, tas tika pārdēvēts par "911", un šī bija diena, kad dzima "Porsche 911" leģenda.

Interesants fakts – lai gan "Porsche 911" nav masu patēriņa produkts, šī modeļa modifikāciju klāsts ir pat bagātāks nekā dažam labam kompaktklases budžetniekam. Kopumā jaunais "Porsche 911" tiek izgatavots 16 dažādās versijās – ar atšķirīgiem jaudas parametriem, piedziņas un pat virsbūves veidiem, tādējādi ļaujot potenciālajam pircējam precīzi piemeklēt sev vēlamo "baudas" formu.

"Porsche" vienmēr ir bijis slavens ar savu spēju radīt sporta automobiļus, kuri ir gana labi lietojami arī ikdienas satiksmē. Lai gan ātri un jaudīgi, ar tiem ir iespējams braukt un baudīt arī nesteidzīgu braucienu. Un mūsdienās, pateicoties dažādiem elektroniskiem asistentiem un papildu funkcijām, "911" ir iespējams pārvērst gandrīz par komfortablu kuģi.

Vizuāli viena no interesantākajām versijā pašreizējā "911" modeļu klāstā ir "Targa". Tai ir atšķirīgs aizmugurējās daļas dizains, masīvais kupolveida stikls ir paceļams un zem tā ir iespējams noslēpt nolaižamo auto jumtu, tādējādi pārvēršot to par atvērta tipa auto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!