Automašīnu "Mercedes-Benz" ražotāja Vācijas uzņēmuma "Daimler" vadītāja amatu pēc 13 gadiem atstājis Dīters Ceče. Šo faktu eleganti apspēlējis konkurējošais autoražotājs BMW, kas radījis video ar ieskatu tajā, kas, pēc viņu domām, būs pirmā lieta, ko Ceče darīs pēc "Mercedes-Benz" pamešanas. Pēc BMW domām, bijušais "Mercedes-Benz" ražotāja vadītājs beidzot varēs publiski izbraukt ar BMW hibrīda sportisko auto "i8 Roadster".

"Došanās pelnītā atpūtā ļauj aiz sevis atstāt pagātni un doties pretī aizraujošai nākotnei. Paldies Cečem par visiem šiem gadiem, veicinot konkurenci! Mēs novēlam jums visu to labāko, tostarp izbaudīt patiesu braukšanas prieku," sava video uzsaukumā raksta BMW.

66 gadus vecais Ceče tiek uzskatīts par "Daimler" glābēju, veiksmīgi vadot 2007. gadā notikušo atdalīšanos no "Chrysler", bet viņa pēctecim būs jārisina problēmas laikā, kad Vācijas autobūvnieki cenšas pielāgoties automašīnu ar elektrodzinēju popularitātes pieaugumam.

"Daimler" vadītāja amatā stājies Ola Kelleniuss, kurš iepriekš vadīja izpētes nodaļu un bija atbildīgs par elektromobiļu ieviešanu ražošanā.

49 gadus vecais zviedrs ir pirmais ārvalstnieks "Daimler" vadītāja amatā vairāk nekā 50 gadu laikā.

Štutgartē bāzētās kompānijas peļņa pērn bija 7,6 miljardus eiro jeb par 29% mazāka nekā 2017.gadā. Pārdošanas apmērs sarūk visā pasaulē.

Peļņu samazināja plašas investīcijas jaunu modeļu un tehnoloģiju, piemēram, elektrisko un autonomās vadības automašīnu, izstrādē.

Tāpat sekas uz kompānijas darbību atstājis skandāls par dīzeļa izmešu mērījumu krāpniecību.

Pērn "Daimler" atsauca simtiem tūkstošus automašīnu saistībā ar aizdomām par nelikumīgām manipulācijām ar gāzu izmešu mērījumiem. Saistībā ar to turpinās tiesvedības.

Jau pērn septembrī tika paziņots, ka Ceče atstās vadītāja amatu. Pa šo laiku kompānijas iekšienē jau notikusi pakāpeniska atbildības nodošana.

Ceče vadīja uzņēmumu, kad ziedu laikus piedzīvoja "Mercedes-Benz" automašīnas ar dīzeļa dzinēju, bet Kelleniusam būs jāvada pāreja uz automobiļiem ar elektrodzinēju.

Pērn septembrī "Mercedes-Benz" prezentēja savu pirmo pilnībā elektriski darbināmo pilsētas apvidus automašīnu "EQ".

Tāpat gaidāmi smagi lēmumi par izmaksu samazinājuma programmu, kas var nozīmēt tūkstošiem darbavietu likvidāciju.
Foto: AP/Scanpix/LETA
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!