Autoražotāja BMW klasisko automobiļu nodaļa "Classic" publicējusi video ar ieskatu savā kolekcijā, kurā ir arī 50. gadu "BMW 501" sedans ar vairāk nekā miljona kilometru nobraukumu. Līdzšinējais automobiļa īpašnieks šo spēkratu atdeva "BMW Classic" nodaļai, kura to pēc 40 gadiem pilnībā restaurējusi.

"BMW 501" ir vācu autoražotāja pirmais jaunizstrādātais modelis pēc Otrā pasaules kara un to montēja rūpnīcā Bavārijā. Savu apaļīgo formu dēļ šo un tam sekojošo "BMW 502" modeli sabiedrībā dēvēja par "baroka eņģeļiem".

Miljonu kilometru nobraukušais "BMW 501" ražots 1955. gadā un ir aprīkots ar V8 motoru. Šis automobilis 15 gadus tika izmantots kā taksometrs Minhenē. Pēc vairāk nekā miljona kilometru nobraukšanas īpašnieks šo BMW atdeva autoražotājam, par ko vietā saņēma jaunu "BMW 1500".

"BMW 501" tika ražots periodā no 1952. līdz 1962. gadam, kopumā izgatavojot nepilnus sešus tūkstošus šī modeļa eksemplāru. Šis modelis tika komplektēts ar 96 zirgspēku jaudīgu 2,6 litru V8 motoru un četrpakāpju manuālo pārnesumkārbu. Automobilim bija pārāk smaga virsbūve, kā rezultātā 1,4 tonnu smagais automobilis no vietas līdz 100 km/h paātrinājās 27 sekundēs un maksimāli sasniedza tikai 135 km/h, kas tajos laikos bija dinamiski vājāks nekā pat sešcilindru "Mercedes-Benz".

Mūsdienās lietots "BMW 501" maksā aptuveni no 40 tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!