Jorkšīras policija pēc saistītās tiesas sēdes publicējusi drošības video kameras ierakstu, kurā redzams, kā kāds brits ar vecu "Volkswagen Golf" brauc vairāk nekā 100 km/h ātrumā, neturoties pie stūresrata.

Pārkāpums fiksēts pagājušā gada 9. augustā, tomēr Jorkšīras policija video ierakstu publicējusi šonedēļ. Tāpat kļuvis zināms arī tiesas lēmums, kas 36 gadus vecajam Ričardam Ņūtonam, kuram uz 12 mēnešiem ir atņemtas autovadītāja tiesības, kā arī piespriests 100 stundu sabiedriskais piespiedu darbs un 625 sterliņu mārciņu (750 eiro) naudas sods.

Kā preses paziņojumā norāda Jorkšīras policijas mobilo drošības video kameru nodaļas vadītājs Deivs Brauns, "šis gadījums demonstrē divas lietas. Pirmā ir vienkārši dažu cilvēku stulbums, apdraudot citus satiksmes dalībniekus, bet otra – drošības video kameru spēja iemūžināt visdažādākos pārkāpumus, ne tikai ātruma pārsniegšanu".

Ņūtons, kurš pēc profesijas ir auto mehāniķis, tiesā taisnojies, ka esot bijis noguris un vēlējies tikai izstaipīties, uzsverot, ka "es, rokas aizliekot aiz galvas, joprojām kontrolēju automobili, stūrējot ar kājām".

Ja video neizdodas noskatīties iegultā veidā, aplūkojiet to šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!