Četrus gadus veca BMW 4. sērijas kupeja (F32 – rūpnīcas indekss), kas tapusi uz 3. sērijas modeļa (F30) bāzes, atspēko daudzu argumentu, ka kādreiz automobiļus ražoja pamatīgākus un ka mūsdienās spēkrati ir maināmi tikpat bieži kā viedtālrunis – automehāniķis Juris uzskatāmi demonstrē, ka BMW pretkorozijas apstrāde no rūpnīcas ir ļoti augstā līmenī.

Konkrētajam BMW riteņu arkās un zem grīdas ir redzams pretkorozijas slānis, kas vēl ir pārklāts ar krāsu un laku – tik pamatīga pretrūsas apstrāde ir ne kuram katram mūsdienu automobilim. Savukārt slēgtajos dobumos ir sapūsts karstais vasks, kas arī nodrošina ilgmūžību.

Lai arī BMW pretkorozijas apstrāde no rūpnīcas ir augstā līmenī, tas nenozīmē, ka šim automobilim rūsu nekur nevar atrast. Četrgadīgajam automobilim no Vācijas tā parādījusies punktu metinājumu vietās. Automehāniķis Juris norāda, ka arī visu citu autoražotāju automobiļiem tā ir pirmā vieta, kur parādās rūsa.

"Nevar teikt, ka jauno automašīnu ražotāji nedomā par pretkorozijas apstrādi, jo šī BMW gadījumā ir skaidri redzams, ka pretkorozijas apstrāde no rūpnīcas ir paveikta līmenī. Viennozīmīgi var teikt, ka šeit apstrāde ir gudra. Turklāt šis BMW nav nekādas limuzīnu klases. Ja nesen teicu, ka "Škoda" šajā ziņā izskatās labi, tad BMW izskatās vēl labāk. No pretkorozijas skatupunkta, noteikti iesaku pirkt BMW," secina pieredzējušais automehāniķis Juris.

"Izklausās pēc BMW reklāmas, bet šajā situācijā mani kā pretkorozijas meistaru šis automobilis ļoti iepriecina. Vācu inženieri par visu ir padomājuši. Iepriecina, ka BMW nav autoražotājs, kas tikai domā par to, kā uztaisīt maksimāli lētu miskasti, ar kuru nopelnīt maksimāli daudz naudas. Šeit autoražotājs ir domājis ne tikai par estētiku un komfortu, bet arī ilgmūžību. Tas priecē – BMW ir labs auto!" rezumē meistars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!