Arī salīdzinoši svaigam auto var atrast rūsu, un to savā jaunākajā sižetā demonstrē automehāniķis Juris, kurš servisā uz pacēlāja inspicē četrus gadus vecu "Toyota RAV4" apvidus automobili. Spriežot pēc priekšējo bremžu disku nodiluma, kādus 100 tūkstošus šis automobilis ir jau nobraucis.

Kā demonstrē automehāniķis Juris, šim "Toyota RAV4" ir jau aprūsējuši punktu metinājumi – gluži kā visiem jaunajiem auto pēc pāris gadiem. Tomēr rūsa šeit parādījušies arī uz dažām šuvju kantēm – ja to visu laicīgi nenotīra, tad rūsa kā kaite sāk izplatīties tālāk.

Tāpat automehāniķis paslavē "Toyota" rūpnīcas pretkorozijas apstrādi – īpaši riteņu arkās daļa ir pārklāta ar labu, diezgan biezu un elastīgu pretrūsas aizsargslāni, tomēr ar to nav pārklāta visa automobiļa apakša. Ja šādu slāni uzpūstu visai apakšai, tad pretkorozijas būtu otrās paaudzes "VW Golf" augstajā līmenī un arī pēc 35 gadiem "RAV4" būtu kā jauns.

Lai arī vairums šuvju no rūpnīcas "Toyota RAV4" apvidniekam ir pārklātas ar aizsargslāni, ir gana daudz kritisku vietu, kur tā nav un kur ar laiku rūsa parādīsies. Piemēram, jau tagad var atrast vietas, kur pat zem riteņu arka plastmasas aizsarga jau ir sākuši veidoties rūsas aizmetņi.

Kā norāda automehāniķis Juris, tad šāds "Toyota RAV4" bez papildu pretkorozijas apstrādes varētu mierīgi nokalpot 10 gadus bez rūsas caurumiem. Noteikti būtu jāapstrādā "RAV4" sliekšņu gali, jo tie būtībā ir pliks bleķis, kuru klāj tikai krāsas slānis – tie pēc dažiem gadiem sarūsēs un būs jāpārmetina paši pirmie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!