Šoreiz "Tavs Auto TV" raidījumā ir automobilis, kura priekštecis savā laikā aizsāka revolūciju pilsētas apvidnieku jeb krosoveru B segmentā. Pirmajā paaudzē "Nissan Juke" daudzus pārsteidza ar vēl neredzētu konceptu, sportiskām pludlīnijām un savdabīga paskata priekšējiem lukturiem. Nu ir pienācis "Nissan Juke" otrās paaudzes laiks.

Un pie "Nissan Juke" stūres šajā sižetā sēžas Dagmāra Legante-Celmiņa, kura plašākā sabiedrībā ir pazīstama jau kopš 90. gadiem no LNT tālrādes kanāla. Kopš tā laika viņa bijusi redzama gan humoristiskos un talantu šovos, muzikālos un sarunu TV raidījumos, kā arī pat dažās kino lomās.

"Man ir jāatzīst, ka nebraucu ar tiem 50 kilometriem stundā, braucu drusciņ ātrāk. Es mēģinu savaldīties, bet tad kad ieklausies mūzikā un sāc aizdomāties, tad tas akseleratora pedālis ik pa laikam diemžēl nospiežas nedaudz vairāk, kā vajadzētu," atzīst Legante-Celmiņa.

B segmenta krosoveri savu popularitāti pircēju vidū iekaroja tieši 2010. gadā jeb laikā, kad pārdošanā nonāca pirmās paaudzes "Juke" – pirms tam šis segments nīkuļoja. Pēc šī auto pirmizrādes sešu gadu laikā šāda tipa automobiļu tirdzniecības apjoms pieauga no 134 tūkstošiem līdz pat 1,13 miljoniem vienību. Un tā rezultātā arvien vairāk ražotāju pievērsās kompakto apvidnieku žanram, pārpludinot tirgu ar dažāda paskata braucamajiem.

"Juke" savā pirmatnējā veidolā tirgū noturējās līdz pat 2019. gada izskaņai, kad klajā tika laists otrās paaudzes "Juke". Jaunais "Juke", neskatoties uz to, ka kļuvis ietilpīgāks, ir saglabājis savas proporcijas un galvenās rakstura līnijas, kļuvis saprotamāks vēl plašākai publikai.

Tā kā tas ir kupejas stila krosovers, tā aizmugurējo durvju rokturis ir noslēpts blakus aizmugurējai jumta statnei, tādējādi radot tādu kā divu durvju sporta auto tēlu. "Juke" priekšdaļa ir kļuvis nedaudz nopietnāka – masīvi paneļi un sportiski dizaina elementi. Un, starp citu, tagad LED lukturi ir standartā pilnīgi visiem "Juke".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!