Naktī no 12. uz 13. decembri Daugavpils pilsētas pašvaldības policijas videonovērošanas posteņa darbinieku redzeslokā nonāca kāda aktīva, iespējams, iereibušu personu grupa, kura savstarpēji konfliktēja netālu no kādas kafejnīcas Cietokšņa ielā. Par iespējamo konfliktsituāciju tika paziņots tuvākajai pašvaldības policijas ekipāžai, kura arī devās uz notikuma vietu.

Pēc kāda brīža nemiera cēlāji iesēdās automašīnā "BMW X5" un sāka kustību, gandrīz izraisot sadursmi ar tramvaja vagonu, kurš tīrīja sliedes no sniega. Šo momentu piefiksēja uz notikuma vietu atbraukušā ekipāža un, paralēli saņemot informāciju no videonovērošanas posteņa kolēģiem, uzsāka norādītā BMW vajāšanu, kura vadītājs ignorēja pašvaldības policijas darbinieku likumīgās prasības apstāties.

Brīdi vēlāk bēgošais transportlīdzeklis apstājās pie kādas kafejnīcas Alejas ielā un iesilusī kompānija devās tajā iekšā, iespējams, mēģinot noslēpties. Policijas darbinieki sekoja bēgļiem un aizturēja automašīnas vadītāju – 1987.gadā dzimušu vīrieti, kurš mēģināja atrunāties, ka nav vadījis transportlīdzekli.

Papildu tam policisti automašīnai konstatēja bojājumus. Iesaistot vēl vienu pašvaldības policijas ekipāžu, kā arī videonovērošanas posteņa kolēģus, tika konstatēts, ka autovadītājs bēgot izraisīja sadursmi ar kādu citu transportlīdzekli un patvaļīgi atstāja notikuma vietu.

Pēc visa notikušā aizturētā persona tika nodota uz notikuma vietu atbraukušajiem Valsts policijas darbiniekiem turpmāko procesuālo darbību veikšanai. Pārbaudes laikā Valsts policijas darbinieki konstatēja, ka automašīnas vadītājs pie stūres bija sēdies reibumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!