Elektroauto invāzija turpinās, neskatoties uz e-kritiķu un e-skeptiķu komentāriem, jauni modeļi šajā segmentā vairojas kā sēnes pēc lietus. Šoreiz raidījumā "Tavs Auto TV" ir vēl viens karsts jaunums no ekoauto klāsta – jaunais, pilnībā elektriskais "Citroën ë-C4".

Elektriskā "Citroën ë-C4" testa pilota sēdeklī raidījums aicinājis žurnālistu Dāvidu Ernštreitu, kurš jau vairāk nekā 20 gadus veido reportāžas, raidījumus, stāstus un apskatus par sportu – un ne tikai. Līdzās olimpiskajām spēlēm, čempionātiem un iknedēļas "Sporta studijai" Dāvids radījis dokumentālās filmas par dažādu sportistu personībām, kā arī vēstures detektīvu par Latvijas pagātnes noslēpumiem "Tas notika šeit". Un vēl viņu interesē lībiešu kultūra Latvijā, jo paša dzimta cēlusies no lībiešiem.

Jaunais "Citroën ë-C4" pārdošanā nonāca burtiski pirms pāris mēnešiem. Varētu pat teikt, ka jaunais "C4" ir piedzīvojis "brīnumainas pārvērtības", no nedaudz neveikla pilsētas hečbeka pārtopot par staltu, vizuāli muskuļainu krosoveru, kurš ir nopērkams gan ar iekšdedzes dzinējiem, gan kā 100% elektroauto.

"ë-C4" izpildījumā zem tā motora pārsega atrodas 136 zirgspēkus jaudīgs elektromotors, kas sapārots ar automātisko ātrumkārbu. Pateicoties elektro motora 260 Nm griezei, kura pieejama jau no 0 apgriezieniem, "ë-C4" ir gana dinamisks. Un elektriskā "ë-C4" cena būs pilnībā saprotama arī tradicionālo degvielu piekritējiem – bāzes versijā elektromobilis maksā 31 490 eiro (dārgākās komplektācijas – 34 490 un 35 890 eiro).

"Citroën ë-C4" ir aprīkots ar 50 kWh akumulatoru, kas spēj nodrošina līdz pat 350 km sniedzamību (WLTP ciklā) un par tā izturību nebūs jāuztraucas astoņus gadus, jo tieši tik garu garantiju (ar nobraukuma limitu līdz 160 000km) tam dod ražotājs.

Runājot par uzlādes laiku, tas būs ļoti atkarīgs no pieejamā elekriskā pieslēguma veida mājsaimniecībā vai iespējām izmantot ātrās uzlādes stacijas. Piemēram, izmantojot 100 kW uzlādes staciju, šo auto līdz 80% (kas ir rekomendētais baterijas uzlādes līmenis) var "piepildīt" nieka 30 minūtēs. Mājās pie 7,4 kW "wall-box" būs vajadzīgs krietni ilgāks laiks (7,5 stundas), savukārt ar standarta 220 voltu elektroligzdu vajadzēs deviņas stundas, lai iegūtu 100 kilometriem nepieciešamo elektrības devu.

Atrodoties šī auto salonā, neradīsies tāda sajūta, ka būtu iekāpis futūristiskā, nesaprotamā nākotnes vāģī. Lai gan salons ir iekārtots pakotnes modernā manierē, šeit viss ir saprotams, un, arī vadot "ë-C4", vienīgais, kas šķitīs neierasts, ir mulsinošais klusums un dzinēja radīto vibrāciju trūkums. Auto vadās un brauc tieši tāpat, kā jebkurš cits pilsētas krosovers.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!