Raidījums "Tavs Auto TV" jaunākajā sērijā turpina pētīt mūsdienās tik populāro pilsētas apvidnieku aktuālo piedāvājumu. Šoreiz kārta ir pienākusi automobilim ar unikālām personalizācijas iespējām. Pateicoties plašajai krāsu paletei, dubultajam krāsojumam un dažādiem dizaina elementiem, "Citroen C3 Aircross" ir pieejams 70 atšķirīgās virsbūves stila kombinācijās.

Šī modeļa vārdu pirmo reizi izdzirdējām 2017. gada Ženēvas autoizstādē, kur tas tika prezentēts kā konceptauto, bet tā paša gada nogalē tas jau bija nonācis ražošanā.

Uz tikšanos ar modernizēto "Citroen C3 Aircross" modeli "Tavs Auto TV" "testa pilota krēslā" aicinājis aktrisi no teātra dinastijas, jo ģimenē gan vecākiem, gan vīram ir visciešākā saikne ar aktiera vai režisora darbu. Vairākkārt "Spēlmaņu nakts" balvai nominētā Nacionālā teātra aktrise Dita Lūriņa-Egliena atveidojusi daudzas jo daudzas lomas – ne tikai uz dramatiskā teātra skatuves, bet arī citos žanros un formātos, tajā skaitā TV seriālos, muzikālos koncertos un monooperā "#DiToo".

Atjauninātais "Citroen C3 Aircross", kā jau ierasts pēc "facelift" operācijas, ir ieguvis jaunus sejas vaibstus un LED lukturus. Savukārt "Citroen" logotips ir pārtapis par radiatora dekoratīvā režģa galveno sastāvdaļu.

Arī atverot auto durvis, pārmaiņas ir jūtamas. Galvenokārt tās ir saistītas ar auto digitālo pildījumu – jauns 9 collu ekrāns, bezvadu lādētājs telefonam... Pārējais – kā jau ierasts "Citroen". Jāsaka, ka kopējā atmosfēra šajā auto ir pat ļoti omulīga un mājīga. Ko veicina arī klubkrēsliem līdzīgie sēdekļi, kuri, pateicoties "Advanced Comfort" dubultajam polsterējumam, ir patiesi ērti un komfortabli.

Savukārt aizmugurējā sēdekļu rinda ir regulējama, un tas nozīmē – ja nav vajadzīga vieta bagāžniekā, var iegūt papildu 150 mm kājām. Sēdekļu atzveltnes arī ir nolaižamas un tādējādi iegūstama telpu ar pilnībā gludu grīdu mirkļiem, ja nu rodas vajadzība pārvest ko lielāku (iekraušanas garums – 2,4 metri).

"Citroen C3 Aircross" ir priekšpiedziņas auto, bet, lai uzlabotu tā sniegumu ārpus asfalta ceļiem, tam ir paaugstināts klīrenss un tas ir aprīkots ar elektronisku saķeres kontroles sistēmu. Ar tās palīdzību, mainot pretizslīdēšanas sistēmas iestatījumus, var drošāk justies uz sniega vai grants.

Dzinēju izvēle šim auto ir salīdzinoši plaša – 110 un 130 zirgspēku jaudīgi benzīnnieki un dīzeļmotori ar 110 vai 120 ZS. Tos ir iespējams komplektēt gan ar sešpakāpju manuālo, gan automātisko pārnesumkārbu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!